The Kooks "Inside In/ Inside Out"

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Četri jaunekļi no Braitonas, kas nodēvējuši savu ansambli Deivida Bovija dziesmas vārdā, debitē ar "Inside In/ Inside Out".

The Kooks "Inside In/ Inside Out"

(Virgin)

9/12

Var tikai apbrīnot britu mūzikas spēcīgās tradīcijas, katru gadu pie mūzikas horizonta iespīdas jauni un jauni atklājumi. Šā gada lielākā sensācija Arctic Monkeys savus klausītājus iekarojusi vairāk vai mazāk pašu spēkiem, turpretī The Kooks palīdz izsisties lielā izdevniecība EMI. Pirmie panākumi - 12. vieta britu Top 40 singlu sarakstā ar singlu "You Don't Love Me".

2005. gadā puiši debitēja ar roķīgo "Eddie's Gun" un uzreiz pievērsa mūzikas kritiķu un klausītāju uzmanību ar izteiktu britu salu muzikālajā mantojumā balstītu skanējumu. Pie galvenajām līdzībām jāmin gan enerģiskais trio Supergrass, gan postpanka jaunie censoņi The Futurheads, brīžiem ģitāras ieskanas kā amerikāņu The Strokes vai Hot Hot Heat. Jāpiemin, ka mākslinieki koncertos iesildījuši The Thrills un The Subways un tikai šomēnes paši devušies savā turnejā.

The Kooks "Inside In/ Inside Out"
The Kooks "Inside In/ Inside Out" Foto: Publicitātes foto

Grupas dziedātājs Luks Pičards (Luke Pritchard) savās dziesmās neskar sociāli smagas tēmas, lielāko uzmanību veltot atslēgas vārdiem - "meitenes", "mīlestība", "jūras krasts" u.tml. Viens no skaņdarbiem pat veltīts šobrīd slavenajai dziedātājai Keitijai Meluā (Katie Melua), ar kuru Lukam skolā bijušas romantiskas attiecības.

Plati ievada akustiskais "Seaside", kurā grupa demonstrē spēju radīt sakarīgu, paliekošu melodiju. Turpinājums ar "See The World" ir kaut kas no agrīnajiem Supergrass, taču ar smagākām ģitārām. "Eddie's Gun" ir klasisks britu 80. gadu postpanks, "Sofa Song" pat atgādina kaut ko no The Libertines vai Razorlight, akustiskās atkāpes ar "Ooh La" un "She Moves in Her Own Way" varētu iederēties arī The Coral albumos. Protams, šobrīd aktuālais singls "You Don't Love Me" izceļas uz pārējo fona ar starptautiska hita potenciālu, dziedātāja vitālais dziedāšanas stils un maršveidīgā ģitāru un ritma kapāšana rada teicamu rezultātu.

Izdošanas datums 19.01.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu