PJ Harvey "Let England Shake" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir tādi mākslinieki, kuri ar katru jaunu studijas ierakstu sevi it kā atrod no jauna, mākslinieki, kuri konstanti rada kvalitatīvus darbus un tādējādi ir spējuši saglabāt stabilu un uzticamu fanu bāzi. Viens no šādiem māksliniekiem ir 41 gadu vecā britu alternatīvās mūzikas dīva P.Dž.Hārvija (PJ Harvey) jeb Pollija Džīna Hārvija.

PJ Harvey "Let England Shake"

(Island Records)

10/12

Pirmdien klajā nāk jauns dziedātājas studijas albums "Let England Shake", kas seko 2009.gada kopdarbam ar ilggadējo partneri un draugu Džonu Perišu (John Parish) "A Woman A Man Walked By" un 2007. gada klavieru albumam "White Chalk". Arī jaunais albums ierakstīts dzimtajā Bridportā, kādā baznīcā kopā ar Perišu. Plati producējis Flūds jeb Marks Eliss, taču tās tapšanā piedalījies arī grupas "The Bad Seeds" (Nika Keiva ansamblis) bijušais dalībnieks Miks Hārvijs un Žans Marks Bitī (Jean-Marc Butty).

Sākotnēji dziesmu demo ierakstīti tikai ar vienu instrumentu, taču ieraksta procesā Hārvija ļāvusi mūziķiem brīvi improvizēt.

"Lielāko daļu mēs spēlējām dzīvajā," stāsta Hārvija intervijā ar žurnālu NME. "Kaut kāda iemesla dēļ mēs piedzīvojam labu dzīves posmu, mūsos ir daudz enerģijas, intensitātes un vitalitātes..."

Muzikāli daudzi skaņdarbi balstās uz akustiskās ģitāras rifa, atsevišķos izmantotas klavieres, un pirmo reizi Hārvijas ierakstā dzirdams saksofons un elektriskā arfa. Netradicionāli ieskanas arī pašas Hārvijas vokāls, brīžiem atgādinot kaut ko no Marianas Feitfulas 1960. gadu savdabīgā, viegli čerkstošā falseta, brīžiem ("On Battleship Hill") tas iebrien teju Keitas Bušas treļļos (kaut kas līdzīgs bija dzirdams arī "White Chalk") .

PJ Harvey "Let England Shake"
PJ Harvey "Let England Shake" Foto: Publicitātes foto

Viens no spilgtākajiem piemēriem ir aktuālais singls "The Words That Maketh Murder" (skat. video), kura ģitāras rifu daudzi kritiķi jau salīdzinājuši ar amerikāņu rokenrola pioniera Edija Kohrana (Eddie Cochran) "Summertime Blues".

"Soldiers fell like lumps of meat, blown and shot out beyond belief, arms and legs were in the trees"

Interesanti, ka pēc intervijas "Radio 4", kurā Hārvija atklāja, ka labprāt tiešām pati dotos uz karstajiem militārajiem punktiem, lai tos aprakstītu, viņu uzrunājuši britu Kara muzeja (Imperial War Museum) pārstāvji, piedāvājot reālu iespēju kļūt par "kara korespondentu".

Kā ziņots iepriekš, februāra beigās P.Dž.Hārvija dosies arī nelielā turnejā ar četriem koncertiem. 18.februārī viņa uzstāsies Briselē, 21.februārī paredzēts koncerts Berlīnē, savukārt 24. - Parīzē. Turneja noslēgsies ar koncertu Londonā 27.februārī. Uz skatuves viņai pievienosies Perišs, Miks Hārvijs un Bitī.

Izdošanas datums - 14.02.2011.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu