Klaxons "Myths of the Near Future" (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Cik tomēr daudz mūzikas industrijā ir atkarīgs no veiksmīga iepakojuma! Kas? "Jaunais reivs"? Klaxons? ... nu ko - skan interesanti.

Klaxons "Myths of the Near Future"  

(Universal)

10/12

Šis pamatīgu troksni sacēlušais Londonas ansamblis ar pirmajiem singliem demonstrēja, ka nav obligāti iestīvēt sevi krekliņos, vestītēs un šlipsītēs, ataudzēt stilīgus matus un tēlot rokenrola mocekļus.

Labi, "jaunais reivs" jau nav nekas īpaši oriģināls, taču piekritīsiet, ka šāds rokgrupas apzīmējums ir visnotaļ intriģējošs. Protams, no reiva Klaxons mūzikā aiz matiem var pievilkt varbūt tikai gaudojošās sirēnas "Prodigy" garā ("Atlantis To Interzone"), dažas deju hitu jaunklātas versijas un puišu kosmiskās sudrabkrāsas jaciņas, taču ar to pilnīgi pietiek, lai radītu jaunas parādības ilūziju.

Es ceru, ka Klaxons - trīs puiši Džeimijs Reinolds (Jamie Reynolds), Džeimss Raitons (James Righton) un Saimons Teilors (Simon Taylor) - iezīmēs tādu kā pagrieziena punktu valdošajā britu rokmūzikā, man it kā nav lielu iebildumu pret "Arctic Monkeys", taču jau tagad mūzikas industrija šauj ārā mazos un ne tik spēcīgos "mankiju" klonus... Kaut gan, protams, "Arctic Monkeys" varbūt ir palikuši pēdējais bastions cīņā ar amerikāņu emoroka invāziju, jau tagad dominējošais britu mūzikas izdevums "NME" vairs nav nemaz tik dominējošs - pusaudžiem Apvienotajā Karalistē tagad vajadzīgi Panic! At The Disco, My Chemical Romance, Fall Out Boy u.tml. plastmasas rokeri, ko popularizē konkurējošais preses izdevums "Kerrang!".

Klaxons "Myths of the Near Future"
Klaxons "Myths of the Near Future" Foto: Publicitātes foto

Studijas albumā "Myths of the Near Future" skaņdarbs "Atlantis To Interzone" ir ierakstīts no jauna (manuprāt, labākā versijā), taču kopumā albums izrādās ne tik reivisks kā cerēts. Aktuālo singlu "Golden Skans" mierīgi varētu sajaukt ar Kaiser Chiefs, savukārt "Totem On The Timeline" ar Franz Ferdinand vai Bloc Party. Spēcīgākie skaņdarbi paliek jau minētais "Atlantis To Interzone", "Magick", "Gravity''s Rainbow" un īpaši hipnotiskais "Isle Of Her". Interesantas pārmaiņas Klaxons izpildījumā piemeklējušas Grace (dīdžeju Pola Okenfolda un Stīva Osborna projekts) 90. gadu vidus deju pophitu "Not Over Yet", tas tikai lieku reizi pierāda: ja jebkuras dziesmas pamatā ir kaut cik melodisks piedziedājums, tad to var veiksmīgi aranžēt līdz nepazīšanai.

Manuprāt, Klaxons ir lieliski un "Myths of the Near Future" ir viens no potenciālajiem kandidātiem uz gada top 20 albumiem.

Izdošanas datums - 29.01.2007.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu