Stereolab "Margerine Eclipse" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viena no Londonas 90. gadu izcilākajām un ietekmīgākajām grupām – atskatoties uz grupas daiļradi, to tagad droši var apgalvot - laiž klajā jaunu studijas ierakstu, kas ir pirmais pēc grupas dalībnieces Mary Hansen nāves.

Stereolab "Margerine Eclipse" (Elektra) 10/12

Stereolab kosmiskais 60. gadu lounge un analogo sintezatoru skanējums jau vairāk nekā 10 gadus ir nemainīgs, vēl joprojām grupas melodijas ir gaisīgas un vieglas, par ko pēc Mary Hansen traģiskā ceļu satiksmes negadījuma rūpējas ilggadējā dziedātāja un taustiņinstrumentāliste Laetitia Sadler. Savu producenta pirkstu ir pielicis arī uzticamais grupas draugs Sean O’Hagan (The High Llamas).

Bieži grupas, kuras zaudē kādu no pamatsastāva dalībniekiem, nespēj atgūt savstarpējo agrāko laiku radošo un muzikālo ķīmiju. Lai arī Mary Hansen balss vietām ļoti pietrūkst tik pierastajā Stereolab skaņu pasaulē, tomēr, manuprāt, franču izcelsmes dziedātāja Laetitia Sadler, ko daudzi, iespējams, atceras no Blur 1994. gada „Parklife” plates („To The End”), tiek ar savu uzdevumu galā ļoti labi.

„Margerine Eclipse” atšķirībā no Stereolab pēdējo laiku ierakstiem ir nedaudz gaisīgāks, vieglāks, iespējams, pat popsīgāks, nedomājot ar to neko nosodošu. Tā ir patīkama atkalredzēšanās ar grupu, kura, par spīti visiem sarežģījumiem, vēl joprojām turpina radīt lieliskus ierakstus.

Izdošanas datums 27.01.2004.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu