Turin Brakes «Dark On Fire» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turin Brakes raksturīgās divas akustiskās ģitāras ar katru albumu apaug arvien ar jauniem instrumentiem.

Turin Brakes «Dark On Fire»

(EMI)

7/12

«Turin Brakes» nekad nav bijusi supergrupa, taču britu puišu Olija Naita (Olly Knights) un Geila Paradžanjana (Gale Paridjanian) spilgtais iznāciens pirms sešiem gadiem ar «The Optimist LP» nodrošināja viņiem nomināciju prestižajai «Mercury» balvai un daudzus post-«Radiohead» ēras fanus. Tieši abu dziesmu autoru akustisko ģitāru saspēle, emocionālais dziedājums un atrašanās pareizajā vietā un laikā (akustiskā folk renesanse) arī garantēja pirmos lielos panākumus.

Pēc diviem gadiem izdotais jau bija daudz elektriskāks, veiksmīgi Apvienotās Karalistes singlu topā startēja singls «Pain Killer», taču jau ar trešo plati «JackInABox» (2005) mūzikas pasaulē sāka ieplūst jaunas vēsmas un «Turin Brakes» šajā jaunajā kārtībā īsti vairs neiederējās.

Protams, grupai uzticamie fani turpināja sekot «Turin Brakes», taču 2007. gadā par puišiem daudzi jau bija piemirsuši, līdz pagājušonedēļ klajā nācis grupas ceturtais studijas darbs «Dark On Fire», kas UK albumu topā debitējis tikai 36. vietā.

Vairāk nekā gadu vīri komponējuši jaunas dziesmas, testējuši tās koncertos ar pavadošo grupu, līdz kopā ar prominento producentu Ītanu Džonsu («Kings of Leon», Ray LaMontagne, Ryan Adams) ķērušies pie darba.

Rezultāts, no vienas puses, ir tradicionāls «Turin Brakes», no otras puses, šajā platē «Turin Brakes» no dueta pārtapuši pilnvērtīgā rokgrupā. Galvenais singls «Stalker», kas patiesībā ir pat ļoti klausāms, sākotnēji man likās kāds Starsailor nedzirdēts skaņdarbs.

Ievadošais «Last Chance» ir daudzsološs, tiesa, uzreiz jūtamas jaunā skanējuma atšķirības - izteikti sintezatori, stīgu aranžējumi, pilns bungu komplekts, protams, arī «Ether Song» bija līdzīgi aranžēts, taču šis albums atšķiras ar savu dinamisko tempu. Piemēram, «Ghost» pamatā tradicionāls ģitāras rifs, 70. gadu roka ērģeles un «supergrāsiska» divbalsība. «Something In My Eye» ir iespējams mēģinājums radīt ko «koldplejisku», taču Olija Naita nazālais vokāls, visticamāk, nekad nekļūs par plaša patēriņa preci... kaut gan viss ir iespējams, atcerēsimies kaut vai Džeimsu Blantu.

Ļoti labi izskan plates tituldziesma «Dark On Fire», taču sekojošais «Real Life» ir pārlieku tradicionāls roka hits, kas, iespējams labi izskan koncertos, taču ierakstā tas, manuprāt, ir lieks. Nekas īpašs, bet kopumā pietiekoši labi.

Izdošanas datums - 24.09.2007.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu