The Charlatans «You Cross My Path» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Zināmas pienākuma sajūtas šaustīts, tomēr vairākas reizes rūpīgi noklausījos man kādreiz tik ļoti tuvo mančestriešu The Charlatans jaunāko plati. Vai bija tā vērts?

The Charlatans «You Cross My Path»

(Xfm)

8/12

Arī es biju viens no tiem 30 000 «The Charlatans» fanu, kas grupas jauno plati «You Cross My Path» bez maksas lejupielādēja radiostacijas «Xfm» interneta lapā; šāda iespēja dota pilnīgi visiem interesentiem kopš pagājušās pirmdienas. Iegāju «Xfm» mājas lapā, lejupielādēju zip failu, atzipoju un nekādu problēmu...

Starp citu, ja šāds albuma izdošanas formāts būtu oficiāli atzīts, tas ieņemtu otro vietu pagājušajā nedēļā Lielbritānijā pārdotāko mūzikas albumu tabulā. Grupas līderis Tims Bērdžess (Tim Burgess) atklāja, ka ir ļoti priecīgs par šiem rādītājiem. Grupas desmitais studijas albums ir pirmais, ko tā izdod sadarbībā ar kādu radiostaciju. Tomēr albums no 12. maija būs pieejams arī fiziskā veidolā - kā luksusa divu kompaktdisku versija, parastā viena CD versijā un vinila plates versijā ar kompānijas «Cooking Vinyl» starpniecību.

«Kad pirms 18 mēnešiem Alanam Makgī (grupas menedžeris) un man radās šī ideja, mēs pat iedomāties nevarējām, ka tā būs tik veiksmīga. Tas ir veltījums mums izrādītajai cilvēku uzticībai, un, ja albums tiktu tirgots veikalos, tad tagad, 20 gadus pēc »The Charlatans» dibināšanas, mēs būtu otrā populārākā britu grupa šonedēļ. Izplatīt albumu par brīvu mums bija labākais risinājums. Paldies visiem, kas lejupielādējuši šo albumu, priekā,» sacīja Bērdžess.

The Charlatans "You Cross My Path"
The Charlatans "You Cross My Path" Foto: Publicitātes foto

Pēc Boba Dilana un Kērtisa Meifīlda fāzes "The Charlatans" daļēji atgriezušies pie savām 90. gadu sākuma saknēm, kad 1992. gadā grupai iznāca albums "Between 10th And 11th" ar banāniem uz vāka. Jaunais "You Cross My Path" nav gluži vieglais un gaisīgais "Some Friendly" un nav arī britpopiski roķīgais "Tellin" Stories" - tas savā skanējumā, manuprāt, balansē kaut kur starp šiem diviem albumiem.

Ilgi klausījos, taču tā arī nesaklausīju nevienu potenciālu singlu - dziesmu, kas kaut kā paceltos pāri citām. Līdzīgi kā jau minētais 1992. gada «Between 10th And 11th», jaunais albums ir, manuprāt, tomēr pārāk vienmuļš, tajā pārāk maz krāsu, pārāk maz pārsteigumu (ja tādi vispār šeit atrodami).

Protams, katra jauna «tikšanās» ar «The Charlatans» ir patīkama (arī šī), taču pēdējos gados šo satikšanos arvien biežāk pavada neliela vilšanās pēcgarša. Arī šoreiz.

Izdošanas datums - 03.03.2008.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu