Röyksopp "Melody A.M." (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nez kas tajā Bergenā ir tāds īpašs, ja atskaita lietu, kurš tur nelīst tikai trīs dienas gadā, bet lieta tāda, ka tieši no šīs Norvēģijas pilsētiņas rodas pavisam jaunas un labas grupas, kuras radījušas pat savu Bergenas mūzikas stilu.

Röyksopp "Melody A.M."

(Astralwerks)

11/12

Pavisam nesen TVnet rakstīja par norvēģu duetu Kings Of Convenience, kurš savas mūzikas gaitas sācis tieši Bergenā. Röyksopp ir nākamais duets no šīs pašas lietus galvaspilsētas. Jāatgādina, ka Kings Of Convenience albumā “Versus” vienu no visjaukākajām dziesmām “I Don’t Know What I Can Save You From” ir remiksējuši tieši Royksopp. Šim albumam savu roku, pareizāk gan balsi un notis, pielicis arī Erlends Oije no grupas Kings Of Convenience.

Ja runā par mūzikas stilu, kādā Röyksopp spēlē savu mūziku, jāsāk raustīt pleci, jo šis stils nav pieskaitāms nevienam no zināmajiem. Nekas cits neatliek, kā to dēvēt par īpašo Bergenas mūzikas stilu, jo abām jau minētajām grupām šo stilistisko līdzību un atšķirību no visa jebkad dzirdētā var viegli manīt. Šī stila pamatā varētu meklēt ambientu popmūziku, kuru papildina perfekti ritmi, dažādi akustiskie instrumenti, un viss kopā tas iezīmē house un sintīpopa aprises. Lai nu paliek, cik cilvēku, tik viedokļu, to ir labāk vienreiz noklausīties nekā n-tās reizes izlasīt.

Röyksopp "Melody A.M."
Röyksopp "Melody A.M." Foto: Publicitātes foto

Pazīstamākā dziesma no šī albuma noteikti ir “Poor Leno”, kurā vokāls pieder Erlendam Oijem. Noteikti esat redzējuši šīs dziesmas videoklipu par nabaga lācīti Leno, kurš ir iztvīcis pēc brīvības un mūk no saviem vajātājiem pa sniegainiem Norvēģijas kalniem. Tikpat jauka ir otra kompozīcija, kurai tapis tikpat interesants videoklips “Eple”, šī gan ir instrumentāla kompozīcija, tajā vokāls būtu lieks. Otra kompozīcija, kurā dzirdams Erlenda Oijes burvīgais solo, ir “Remind Me”, kas, iespējams, būtu tikpat populāra, ja tai būtu videoklips. Un visbeidzot medusmaize tiem, kam tīkamāks liekas sieviešu solo, - kompozīcija Massive Atack stilā “Sparks”.

Tas ir apbrīnojami, kā iespējams savietot deju mūziku ar chill out motīviem, šī mūzika spēj aizkustināt un iepatikties no pirmās reizes. Tajā pašā laikā tā nav lipīga kā daži labi popmūzikas paraugi. Abi iepriekšminētie albumi pieskaitāmi pie intelektuālās mūzikas. Ja jums dzīvē tukšs Bum-Bum neliekas vissvarīgākais, tad šo abu albumu iegādi jūs nekad nenožēlosiet.

Izdošanas datums 15.11.2002.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu