The Cardigans «Long Gone Before Daylight»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ nācis klajā ilgi gaidītais zviedru mūzikas kvalitatīvākās eksportpreces – grupas «The Cardigans» jaunākais, pēc skaita piektais, studijas ieraksts «Long Before Gone».

The Cardigans «Long Gone Before Daylight»

(Mercury)

10/12

Grupa, kas pazīstama jau gandrīz desmit gadu, ar katru ierakstu spēj klausītājus pārsteigt ar jaunu skanējumu, jaunu muzikālo paņēmienu ieviešanu, jaunu solistes Ninas Pēršones (Nina Persson) matu sakārtojumu un krāsu... arī šoreiz, pēc «Gran Turismo» elektroniskajiem eksperimentiem, grupa «The Cardigans» ir atgriezusies ar akustisku, pat nedaudz kantri raksturīgu muzikālo formātu. Aizraušanās ar šādu mūziku bija vērojama jau Pēršones 2001. gada projektā «A Camp», kur viņa sadarbojās ar «Sparklehorse» līderi Marku Linkusu (Mark Linkous).

«Long Before Gone» ieraksts veikts vairākās studijās Zviedrijā un Spānijā un rezultātā, manuprāt, liecina par grupas radošo briedumu un lielās pieredzes klātbūtni. Albuma skanējums ir nepiespiests, patīkams un vienlaikus saturiski piepildīts.

Ieraksta pirmais singls, kura videoversija filmēta Dienvidāfrikā uz kāda vilciena platformas, saucas «For What It’s Worth». Kā izteiktu nākamā singla favorītu gribētu atzīmēt plates otro kompozīciju «You’re The Storm», kura dēļ ierakstam varētu dot visus 12 iespējamos vērtējuma punktus.

Izdošanas datums: 24.03.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu