Broadcast "Haha Sound" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Birmingemas pilsētas mākslinieku "Broadcast" otrais studijas ieraksts sintezē elektroniskās un indie mūzikas labākās tradīcijas, izmantojot analogos sintezatorus un 60. gadu popmūzikas melodijas.

Broadcast "Haha Sound"

(Warp)

11/12

Grupa dibināta 1995. gadā un drīz iemanto plašus salīdzinājumus ar slavenajiem indie electronic pionieriem Stereolab, fakts, ka māksliniekus savā apgādā izdod prestižā elektroniskās mūzikas izdevniecība "Warp Records", runā pats par sevi. "Broadcast" atpazīstamākais dalībnieks ir dziedātāja Triša Kīnena (Trish Keenan), kuras balss radniecīga ar Ashby, Pram un St. Etienne.

Grūti salīdzināt šo ierakstu ar grupas 2000. gada debijas plati "Noise Made By People", abi albumi drīzāk viens otru papildina. Būtiskas izmaiņas grupas skanējumā nav notikušas. "Haha Sound" sākas ar Velvet Underground cienīgu valsīti "Colour Me In", kurā dzirdamās greizās vijoles skaņas atgādina savulaik Džona Keila (John Cale) radītās. Turpinājumā "Pendulum" ir klasisks "Broadcast" skaņdarbs, kas nedaudz monotonā ritmā pulsē visas dziesmas garumā, Trišai Kīnenai dziedot pa virsu gluži mehāniskā balsī "Faster, Faster...".

Un pēkšņi... viena no, manuprāt, gada skaistākajām dziesmām - "Before We Begin" nedaudz izjauc priekšstatu par grupas muzikālo rokrakstu un piedāvā brīnišķīgu 1960. gadu popmūzikas labākajās tradīcijās ieturētu muzikālo pērli. Klasiķi Burt Bacharach vai John Barry ar šādu kompozīciju varētu tikai lepoties. Nākošais skaņdarbs „Valerie” jau ir kaut kas no Ziemassvētku repertuāra, taču „Man Is Not A Bird” atgriež klausītāju ierastajā "Broadcast" skaņu pasaulē.

Līdzīgi mākslinieki: Stereolab, Pram, Movietone, Tortoise, Turn On.

Izdošanas datums: 12.08.2003.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu