Of Montreal «Hissing Fauna, Are You the Destroyer?» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Amerikāņi «Of Montreal» jau labu laiciņu centušies pacelt galvu augstāk un nekļūt tikai par kārtējo vienkāršo, mazpazīstamo indīgrupu.

Of Montreal «Hissing Fauna, Are You the Destroyer?»

(Polyvinyl) 9/12

Varbūt beidzot šogad tas izdosies, katrā ziņā prestižais interneta medijs «Pitchforkmedia» grupas jauno plati novērtējis neticami augstu. Protams, jau atkal, manuprāt, pārlieku augstu, nekas TĀDS jau tur nav arī šogad. Ar kolektīva iepriekšējiem studijas darbiem mans stāsts vienmēr bijis līdzīgs - no plates varēju atlasīt vienu, divas lieliskas dziesmas, ierakstīt kādā no savām ikdienas «auto izlasēm» un pārējo skaņu masu nogādāt glabāšanā arhīviem.

Pēc skaita astotais (ceru, ka saskaitīju pareizi) studijas darbs «Hissing Fauna, Are You the Destroyer?» ir ieturēts Of Montreal tradīcijās; nedaudz psihedēlisks indī/diskopops ar noslieci uz «Beach Boys» vokālajiem aranžējumiem ar tvīpopa infantilo piešprici ... svaigā atmiņā pēc «The Shins» plates rodas asociācijas arī ar šo grupu.

Foto: Publicitātes

Kas varbūt jauno plati vairāk atšķir no priekšgājējiem, ir elektronisko bītu biežā izmantošana, īpaši lieliski ir albuma pirmie hiti - ievadošais «Suffer for Fashion», īsā skaņu epizode «Sink the Seine», teju vai uz hiphopa bīta balstītais «Cato as a Pun» un pirmais singls «Heimdalsgate Like a Promethean Curse» (skat. video). Falsetā dziedātais «Labyrinthian Pomp», piemēram, vispār izklausās pēc 80. gadu Prinsa elektrofanka.

Fakts, ka grupa atteikusies no dzīvās skaņas, izskaidrojams ar to, ka grupas patiesībā vairs nav - grupas līderis un dziedātājs Kevins Bārnss (Kevin Barnes) ir pamests gluži viens. Jeb precīzāk, pats pametis dzimto Atēnu pilsētu Džordžijas štatā un kopā ar ģimeni pārcēlies dzīvot uz Norvēģiju. 32 gadus vecajam vīram nav nekas cits atlicis, kā pašam ieprogrammēt bungas un pašrocīgi iespēlēt visus instrumentus.

Albuma spēcīgākais trumpis ir emocionāli piesātinātie dziesmu teksti, taču muzikāli albums, lai cik cerīgi arī iesāktos, ar katru jaunu dziesmu pamazām iegrimst vienveidībā.

Izdošanas datums 23.01.2007.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu