Jessie J "Who You Are"

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Raidsabiedrības BBC aptaujas "Sound of 2011" uzvarētāja, britu dziedātāja "Jessie J" mēnesi pirms solītā laika laiž klajā savu debijas albumu "Who You Are".

Jessie J "Who You Are"

(Lava, Universal Republic)

7/12

Kad pagājušā gada novembrī klajā nāca "Jessie J" jeb īstajā vārdā Džesikas Kornišas (Jessica Cornish) debijas solosingls, viegli skandalozais "Do It Like a Dude", kopā ar video vizualizāciju, daudziem mūzikas apskatniekiem pirmā līdzība uz mēles bija "britu Lady Gaga". Latvijas kontekstā, starp citu, manuprāt, tuvākā asociācija varētu būt Agnese Rakovska no grupas "Triānas parks" (muzikāli gan ļoti atšķirīgi). Tomēr, iepazīstot tuvāk šo mākslinieci, sākotnējais priekšstats, protams, mainījās.

22 gadus vecā londoniete ne tikai apveltīta ar spēcīgu balsi, bet arī ar dziesmu komponēšanas talantu. Būdama "Sony" štata komponiste,

viņa pielikusi pirkstu amerikāņu tīņu zvaigznes Mailijas Sairusas (Miley Cyrus) lielākajam hitam "Party in the U.S.A.".

Ar mūziku Džesika sākusi aizrauties jau agrā bērnībā. 11 gadu vecumā viņa dziedājusi Endrjū Loida Vēbera (Andrew Lloyd Webber) Vestendas mūziklā "Whistle Down the Wind", vēlāk studējusi popmūziku un teātra mākslu. 16 gadu vecumā izveidojusi savu pirmo meiteņu popgrupu un gadu vēlāk jau ierakstījusi savu pirmo soloalbumu. Diemžēl mūzikas izdevniecība "Gut Records", kuras apgādā albumam vajadzēja iznākt - bankrotēja. Paralēli šīm nedienām saļodzījās arī Džesikas veselība (par to sīkāk raksta resursos).

Jessie J "Who You Are"
Jessie J "Who You Are" Foto: Publicitātes foto

"Do It Like a Dude" radīja zināmu intrigu, savukārt sekojošais singls "Price Tag" (perfekts popprodukts "Ms Dynamite" garā, nenoliedzami), kurā kā viesreperis dzirdams Atlantas hiphopa mākslinieks B.o.B., izbeidza visus jautājumus par dziedātājas piederību britu popmūzikas jaunākajam vilnim ar Piksiju Lotu (Pixie Lott), Aleksandru Bērku (Alexandra Burke) un simtiem citu šova "X-Factor" vokālistu ierindā.

Pārslēdzot albuma dziesmas, seko tradicionālas popmūzikas klišejas Pinkas, Keitijas Perijas garā, brīžiem dziesmu aranžējumi un Džesikas balss aizceļo uz 1990.gadu vidu, kad modē bija tādas R&B zvaigznes kā amerikāņu "En Vogue" vai britu Gabrielle.

Blakus studijā producētām dziesmām albumā iekļauts arī koncertieraksts "Big White Room", kurā Džesika, manuprāt, nedaudz pārcenšas ar vokālajiem treļļiem... Arī "dzīvais koncepts" nepārliecina un rada iespaidu, ka mēs klausāmies kādas jaunas dziedātājas kastingu "X-Factor" konkursam. Savukārt sekojošais "Casualty of Love" izklausās pēc kādas viduvējas "Spice Girls" balādes. "Mamma Knows Best" varētu būt kāds neizdots Kristinas Agileras kabarē numurs, bet "Rainbow" - miljons reižu dzirdēts R&B šablons.

Izdošanas datums - 25.02.2011.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu