Beady Eye "Different Gear, Still Speeding"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu rokmūzikas "lielākā mute" Laiems Galahers (Liam Gallagher) (skat. zemāk pēdējos Laiema izteicienus par "Radiohead") šonedēļ laiž klajā savu solīto superdebiju (tā, viņaprāt, esot labāka par viņa slavenās grupas "Oasis" pirmo plati "Definitely Maybe") - jaunizveidotās grupas Beady Eye ierakstu "Different Gear, Still Speeding".

Beady Eye "Different Gear, Still Speeding"

(Beady Eye Records)

8/12

Dūša Laiemam vienmēr bijusi liela (ar viņu varbūt var konkurēt tikai brālis Noels, Morisejs un Ians Makaloks no "Echo & The Bunnymen"). Lūk, jaunā albuma priekšvakarā "Oasis" dziedātājs nokritizējis Oksfordas grupu "Radiohead".

"Es uzzināju par to nolādēto "Radiohead" ierakstu un zaudēju runas spējas,"

sarunā ar "Thequietus.com" atklāja mūziķis. "Rakstīt dziesmu par kaut kādu sūda koku? Tas nu ir par daudz!"

"Tūkstoš gadu vecu koku? Ejiet jūs d***t!" paužot neizpratni, izsaucies Laiems. Atgādināšu, ka "Radiohead" albuma nosaukums "The King Of Limbs" ir atsauce uz kādu 1000 gadus vecu ozolu, kas aug Viltšīrā.

Tipiski! Laiems nav mainījies un radikāli nav mainījusies arī viņa mūzika. "Beady Eye" ne ar ko būtiski neatšķiras no "Oasis", varbūt albumā šur tur ieskanas kaut kas no "The Coral", "Supergrass", "The Who" un "The La's", taču kopumā "Different Gear, Still Speeding" varētu droši būt jauns "Oasis" darbs. Turklāt,

manuprāt, tas ir pat labāks par diviem pēdējiem "Oasis" albumiem "Don't Believe The Truth" un "Dig Out Your Soul".
Beady Eye "Different Gear, Still Speeding"
Beady Eye "Different Gear, Still Speeding" Foto: Publicitātes foto

Albumu ievada Endija Bela (savulaik bijušais grupas "Ride" dalībnieks) sacerētais "Four Letter Word", kuru pats Laiems nodēvējis par plates favorītu. Muzikāli ļoti līdzīgs "Rock 'N' Roll Star", vienīgā atšķirība sintezatora motīvs, kas caurvij dziesmu.

Vārdi "The battle’s on and there’s always a prize" un "Nothing ever lasts forever" acīmredzami ir veltīti Noelam un "Oasis".

Seko vēl viens Bela skaņdarbs "Millionaire", kurā savulaik mākslas skolas students Bels sniedz atsauces uz Salvadora Dalī daiļradi. Muzikāli pusakustisks, viegls "kantrioasis" ar interesantām ģitāras akordu maiņām.

Viens no albuma singliem "The Roller" (skat. video), kura autors ir bijušais "Oasis" ģitārists Gems Arčers, arīdzan ir klasisks britroka paraugs. Turklāt šī dziesma jau tapusi "Oasis" albuma "Heathen Chemistry" sesiju laikā, taču albumā neiekļuva.

Tikai ar albuma ceturto dziesmu "Beatles & Stones" kā autors debitē Laiems. Dinamisks rokenrols - "The Who" un "The Strokes" krustojums ar laiemisku tekstu

"Es izturēšu laika pārbaudi kā Bītli un Stouni".

Diemžēl ar Gema smagnējo "Wind Up Dream" albuma skrējiens tiek piebremzēts, taču ar jau izskanējušo "Bring The Light" (skat. video), plate atgriežas uz pareizajām sliedēm (Laiema otrā dziesma).

Acīmredzamas līdzības ar britpopa pirmo superhitu - The La’s "There She Goes" saklausāmas sekojošajā "For Anyone". Skan ļoti labi!

Seko divi blāvāki skaņdarbi - pietiekoši tradicionāla "Oasis"/"The Beatles" garā ieturēta Endija balāde "Kill For A Dream" un Gema roķīgais "Standing On The Edge Of The Noise", kas būtībā ir nokopēta Bītlu "Get Back" versija.

Laiema psihedēliskais sešu minūšu eposs "Wigwam" jau ir kaut kas interesantāks - ne tik smagas ģitāras, interesants vokāla efekts, tomēr arī viens no albuma vājajiem ķēdes posmiem.

Gema "Three Ring Circus" garlaiko, taču plates noslēdzošais Endija Bela ELO+Lenona liriskais "The Beat Goes On", iespējams, ir viens no skaistākajiem Laiema dziedātajiem skaņdarbiem. Dziesmas vārdi "So Long, so long" izklausās kā atvadas no "Oasis"...

Domāju, ka "Oasis" stāsts vēl nav galā un brāļi pēc dažiem gadiem atsāks muzicēt kopā.

Atgādināšu, ka pagājušā gada augustā pēc kārtējā strīda ar brāli ģitārists Noels Galahers (Noel Gallagher) paziņoja, ka pamet grupu "Oasis", pārtraucot tās 18 gadus ilgušo muzikālo darbību. Tiesa, daudzi mūzikas eksperti prognozē, ka tuvāko piecu gadu laikā brāļi salabs un "Oasis" apvienosies.

Izdošanas datums - 28.02.2011.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu