Kelley Polar "Love Songs Of The Hanging Gardens" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET mēneša albums - Kelley Polar "Love Songs Of The Hanging Gardens".

Kelley Polar "Love Songs Of The Hanging Gardens" (Environ) 11/12

Interesants ir stāsts par elektroniskās mūzikas izdevniecību "Environ" - tās dibinātājs, projekta Metro:Area dalībnieks Morgans Geists (Morgan Geist) ir zināmā veidā saistīts ar Latviju. Proti, 2004. gadā viņš lūdzis atļauju izmantot mūsu elektroniskās mūzikas pionieru Zodiac klasisko "Pacific" savas remiksu izlases "Unclassics" vajadzībām. Minētā izlase tikusi ļoti atzinīgi vērtēta mūzikas kritiķu recenzijās.

Taču šoreiz stāsts par citu izdevniecības mākslinieku - Keliju Polāru (Kelley Polar), kas līdz šim bijis atbildīgs par Metro:Area stīgu partijām. Būdams vijolnieks, šo lietu Polārs pārzin teicami. Viņa debijas plate "Love Songs Of The Hanging Gardens", manuprāt, ir spilgtākais notikums kopš pagājušā gada Mylo.

Kelijs Polārs radījis savdabīgu dzīvo stīgu un disko kokteili, ko papildina kautrīga un atturīga dziedāšana, kas atgādina kaut ko no Erlanda Oies (Erland Oye) skaņu estētikas. Plati miksēt palīdzējis jau minētais Morgans Geists.

Polārs studējis vijoles spēli prestižajā Ņujorkas "Julliard" mūzikas skolā, taču izskatās, ka nav aizgājis akadēmiska mūziķa ceļu. Plati ievadošais "Cosmological Constancy" iezīmē Polāra interesanto rokrakstu - gaisīgu daudzbalsību (atgādina nedaudz japāņu Cornelius) un stīgu un basa melodijas unisonu. Skaņdarbam attīstoties, parādās pūšamo instrumentu iespēles, kas sasaucas ar britu elektroniķa Herbert darbiem. "Here In The Night" ir fantastisks deju hits ar plaukstiņu perkusijām un kustīgu disko bītu.

Ar katru jaunu klausīšanās reizi plate sajūsmina arvien vairāk. Viena no gada debijām!

Izdošanas datums 15.11.2005.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu