The Cardigans «Super Extra Gravity» (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nu jau 11 gadus zviedru indīpopa kolektīvs «The Cardigans» priecē klausītājus ar savu mūziku, šogad klajā nācis jau sestais grupas studijas albums «Super Extra Gravity».

The Cardigans «Super Extra Gravity»

(Universal)

8/12

Pirmā aizraušanās ar kantri un daudz akustiskāku, tradicionālāku skanējumu bija novērojama jau pirms diviem gadiem izdotajā, tieši ar šo programmu grupa apciemoja arī Rīgu. Šogad Nina Pēršone (Nina Persson) un puiši zināmā mērā turpina iepriekšējās plates muzikālo kursu un piedāvā melodisku, varbūt nedaudz roķīgāku materiālu.

Albuma producents ir Tore Johansons, kas atbildīgs arī par grupas «Gran Turismo» ierakstu, kā arī ir strādājis ar St. Etienne un skotiem Franz Ferdinand. Tieši ieraksta skanējums ir vērtējams ar visaugstāko atzīmi, producents tiešām, ir sava aroda meistars un panācis dzīvu, telpisku un niansētu skaņu, īpaši jau, protams, bungu apskaņošanas ziņā.

Plates pirmais singls ir divdomīgais «I Need Some Fine Wine And You You Need To Be Nicer», kura ekstravagantajā videoklipā Nina iejūtas dažādās seksuālo fantāziju klišejās. Skaņdarbs ir viens no roķīgākajiem ieraksta hitiem, to raksturo teicama ritma grupa, īpaši jāizceļ smalkā «rozīnīte» - perkusija, govju zvans jeb «kovbelis». Pie ātrajiem albuma skaņdarbiem jāpieskaita melodiskais «Godspell» un popsīgais «Good Morning Joan», taču kopumā plates temps ir nesteidzīgs, ko raksturo ievadošais «Losing a Friend».

Pirms albuma izdošanas soliste Nina Pēršone komentēja, ka atšķirībā no kantri orientētā iepriekšējā ieraksta jaunais disks būšot «gaudulīgāks» un «niknāks», tieši šīs divas īpašības, manuprāt, arī raksturo albumu - atsevišķi muzikāli nikni un dusmīgi izlēcieni mijas ar skumjām un nesteidzīgām, pat gaudulīgām balādēm. Man patīk...

Izdošanas datums 17.10.2005.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu