Nina Nastasia "On Leaving"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Holivudas pārcēlusies uz Ņujorku, dziesminiece Nina Nesteiša (Nina Nastasia) pēc nelielas pauzes atgriežas ar jaunu studijas ierakstu "On Leaving".

Nina Nastasia "On Leaving" (Fat Cat) 8/12

Nina nomainījusi ne tikai dzīves vietu, bet arī mūzikas izdevniecību - no "Touch And Go" pārcēlusies uz "Fat Cat". Tiesa, viena lieta gan nav mainījusies - jauno plati producējis leģendārais producents un viens no lielākajiem majonēzes faniem mūzikas industrijā - Stīvs Albini (Steve Albini). Atgādināšu, ka Albini atbildīgs arī par dziedātājas debijas albumu "Dogs", ko pats dēvē par vienu no saviem mīļākajiem: "Dogs ir tik grandiozs, ka man patiešām pietrūkst vārdu to aprakstīt, jo manis lietotie termini neradītu absolūti nekādu priekšstatu par šo albumu, tie tikai liktu man izklausīties muļķīgi," komentē Albini.

Ninas mūziku palīdzējis popularizēt arī BBC radio dīdžejs Džons Pīls, kurš nevarējis vien beigt spēlēt viņas dziesmas savos raidījumos.

Pēc "Dogs" seko vēl divi Albini producēti albumi - , kas tikai nostiprina mākslinieces pozīcijas. 2004. gadā pārizdots "Dogs" un seko koncertu sērija pa Eiropu, Krieviju, Balkānu valstīm. Nina sadarbojusies arī ar Tuvas (Sibīrija) folkmūzikas ansambli "Huun-Huur-Tu", mākslinieku kopīgie koncerti britu salās guva lielu atsaucību un uzslavas. Šogad beidzot klāt arī jaunākais ripulis "On Leaving".

Jaunajā platē nav gaidāmi nekādi pārsteigumi (varbūt šoreiz jāsaka - diemžēl) - tas pats sastāvs: vijole, ģitāra, klavieres un Dirty Three dalībnieka Džima Vaita (Jim White) bungas. Basa nav.

Vienkārši un skaisti!

Izdošanas datums: 03.10.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu