TVNET: Top 50 albumi (2005) (85)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Versija par 2005. gada 50 interesantākajiem populārās (rok, pop, elektroniskās u.c.) mūzikas ierakstiem: top 50 albumi, interesantākās debijas, top 10 atkritumu grozs, gada zaudējumi utt.

Nu tad beidzot esmu ticis galā ar ierakstu kalniem un piedāvāju jums 2005. gada interesantāko albumu pārskatu. Uzreiz jāsaka, ka atsevišķi spilgti ieraksti ("The Arcade Fire", "The Go! Team", "VHS or Beta" u.c.), kas izdoti pagājušogad, bet tā pilntiesīgi debitējuši šogad, šajā listē nebūs atrodami (skat. 2004. gada topu). Šogad par labākās plates titulu pārlieku lauzīt galvu nenācās - Antony And The Johnsons skaņu estētika, tēls, ieraksta tehniskais segums un spēcīgais vēstījums izturējis laika pārbaudi. Tiesa, visas pārējās topa vietas ir nosacītas - to kārtību mainiet, kā jums tīk... Izsakiet arī savas pārdomas par labāko pasaules un pašmāju mūzikā ... tikai, lūdzu, neesiet rupji :)!

1. (Secretly Canadian)

Androgīnais mākslinieks Antonijs Hegartijs sevi mūzikā pieteica pirms pieciem gadiem, kad tika izdots viņa pirmais skaņu ieraksts, taču tikai pagājušogad šis kompaktdisks tika atkārtoti pārizdots kopā ar singlu "I Fell In Love With A Dead Boy". Šogad Antonijs laidis klajā jaunu plati, kurā daudz atklātāk un drošāk stāsta par savu iekšējo pasauli - "I Am A Bird Now".

Kā jau TVNET prognozēja, Antony & the Johnsons šogad saņēma arī prestižo "Mercury" mūzikas balvu par labāko 2005. gada britu mūzikas albumu.

2. Goldmund "Corduroy Road" (Type)

Pēdējos dažus gadus presē parādījies mūzikas termins piano fever (klavieru drudzis) - 47 minūšu garais ceļojums Keita Kenifa (Keith Kenniff) aka Goldmund skaņu pasaulē var likt atmest jebkādas domas par ikdienas rūpēm, steigu, kārtējo darba tikšanos u.tml.

Šādi klavieru mūzikas ieraksti, iespējams, kļuvuši par katra sevi cienoša multiinstrumentālista goda lietu, pirms gada pazīstamais mūzikas hameleons Gonzales radīja "Solo Piano", arī Makss Rihters (Max Richter) ierakstīja ko līdzīgu un šogad Bostonas iedzīvotājs un Bērklijas mūzikas koledžas students Goldmund. Protams, vēsturiskās saknes meklējamas jau 20. gadsimta sākumā, kad Parīzes kafejnīcās muzicēja impresionists Eriks Satī.

"Corduroy Road" ir ēterisks, smalks un vienots ieraksts, kurā blakus klavierēm vietām ieskanas akustiskā ģitāra, kāds ambient fons un bungu šķīvis. Šis ir Kenifa otrais skaņu ieraksts, kas seko 2004. gada "Unomia" un saturiski pievēršas Amerikas pilsoņu kara tēmai. Kā rakstīts ierakstu izdevniecības mājas lapā, katrs skaņdarbs ved klausītāju cauri vēstures līkločiem, liekot iedomāties bojā gājušo kareivju nedzirdamās balsis. Askētiski, minimālistiski un, galvenais, iedarbīgi...

3. Hanne Hukkelberg "Little things" (Leaf)

Ledainā Norvēģija, šķiet, pārņēmusi stafeti no Islandes un pēdējos gados pārsteidz ar jauniem un svaigiem muzikāliem projektiem, atliek tikai minēt "Royksopp", "Jagga Jazzist", "Shining" un tagad arī Hanne Hukkelberg.

Atšķirībā no nedaudz aukstās un pagarlaicīgās zviedru dīvas Stinas Nordenstāmas (Stina Nordenstam), brīžiem nemuzikālās Emilianas Torini (Emiliana Torrini) un pārlieku "smalkās" un muzikāli nekonsekventās Anjas Garbarek (Anja Garbarek) ierakstiem jaunās Hannes Hukelbergas (Hanne Hukkelberg) debijas plate "Little things" ir dzīvs un kūsājošs meistardarbs.

Hanne pēdējos divus gadus pavadījusi, braukājot ar riteni pa dzimtajām Oslo ielām, klausoties dažādās skaņās, gūstot jaunus iespaidus un domas. Kopā ar producentu Kare Chr. Vestrheim (atbildīgs par Shining plati "In The Kingdom Of Kitsch You Will Be A Monster") dziedātāja studijā šos iespaidus mēģinājusi iedzīvināt 13 kompozīcijās.

4. Edan "Beauty And The Beat" (Lewis Ent)

26 gadus vecais Bostonas iedzīvotājs Īdons Portnojs jeb vienkārši Edon ir viens no tiem retajiem hiphopa dīdžejiem, kas demonstrē šīs subkultūras bītu universālo raksturu, izmantojot 60. un 70. gadu psihodeliskā roka, soula ierakstu semplus un ne tikai. "I just wanna prove to motherf**kers that it’s all related."

Izrādās, ka "Beauty And The Beat" nav mākslinieka debija, jau 2002. gadā tika izdots albums "Primitive Plus", kura sakarā Īdons sevi dēvēja par "hiphopa profesoru" un "sliktas kvalitātes Kvinsiju Džounsu". Šobrīd vizuāli viņu varētu sajaukt ar kādu no The Strokes puišiem, pret ko Īdonam nav nekādu iebildumu, līdz viņu nesāk salīdzināt ar simbolisko ienaidnieku Leniju Kravicu, kas sevī iemieso visu to, kas Īdonam tik ļoti nepatīk mūzikā. Kādā trekā dzirdama frāze, ka Kravics tik vien kā imitē Džimiju Hendriksu.

Īdons jaunajā ierakstā mēģina pierādīt, ka blakus pastāvēt spēj visdažādākā mūzika: "Cold Crush vai Rakim vai G Rap spēj sadzīvot ar kaut ko no agrīnajiem Pink Floyd, Black Sabbath vai Hendrix." Viņš pats ir liels dažādas mūzikas melomāns, taču hiphops, viņaprāt, ir lielisks unificētājs - kopsaucējs.

5. Sufjan Stevens "Illinois" (Asthmatic Kitty)

Pirms diviem gadiem Detroitas dziesminieks Sufjans Stīvens (Sufjan Stevens) aizsāka ambiciozu projektu - visu 50 Amerikas štatu iemūžināšanu mūzikā.

2003. gadā nāca klajā pirmais no "50 štatu" albumiem "Greetings From Michigan The Great Lake State", kas iepazīstināja pasauli ar šo talantīgo multiinstrumentālistu. Pēc gada Sufjans novirzās no iecerētā plāna un izdod "Seven Swans", kas ir vairāk personiska/reliģiska rakstura un muzikāli diemžēl nestāv līdzās Mičiganas platei. Šogad esam sagaidījuši "50 štatu" otro albumu, kas veltīts Ilinoisai - "Illinois".

Šis ieraksts ir kā neliela brošūra, gluži vai muzikāla eseja. Nezinu, vai Sufjans izpildīs gandrīz neiespējamo "50 štatu" projektu, iespējams, tas viņam nebūs pa spēkam, pietrūks laika vai viņš vienkārši sajuks prātā, taču es ar lielu interesi gaidīšu turpinājumu šim unikālajam un konceptuālajam projektam.

6. Eels "Blinking Lights and Other Revelations" (Vagrant Records)

Iespējams, šis varētu būt Eels labākais veikums - mākslinieka E (Mark Oliver Everett) un viņa grupas sestais studijas darbs, dubultalbums "Blinking Lights and Other Revelations".

Muzikāli Eels palikuši uzticīgi savam skanējumam, tiesa, šajās platēs nav iepriekšējo ierakstu roķīgās piedevas, lielākā daļa dziesmu ir klavieru un akustiskās ģitāras pavadījumā, arī Evereta balss nav mainījusies un turpina vietām atgādināt kaut ko no Beka vai Pītera Geibriela.

Vienā no straujajiem skaņdarbiem ("Going Fetal") iesemplēts Toma Veitsa "Hey", savukārt dziesmas "To Lick Your Boots" līdzautors ir R.E.M. ģitārists Pīters Baks.

7. Sam Prekop "Who''s Your New Professor" (Thrill Jockey)

Bijušais Čikāgas grupas The Sea And Cake līderis Sems Prekops (Sam Prekop) pēc piecu gadu pauzes šogad izdevis jaunu soloalbumu "Who''s Your New Professor".

Šoreiz mākslinieks mēģinājis atbrīvoties no "brazīļu" mūzikas ietekmes, kas bija jūtama viņa 1999. gada platē "Sam Prekop", un eksperimentē vairāk ar džeza un blūza noskaņām, tiesa, blūza ietekme ir apslēpta dziļi jo dziļi. Jaunais ieraksts ne ar ko radikāli neatšķiras no The Sea And Cake ierastās postroka un džeza sintēzes.

Prekops īpaši rūpīgi strādājis pie šīs plates, izmantodams dažādus ģitāras skaņošanas variantus, slīpēdams katru kompozīciju gluži kā grafiķis. Interesanti, ka Prekops ir guvis ievērojamus panākumus un kritiķu atzinību mākslas aprindās, viņa darbi izrādīti daudzās ievērojamās pasaules mākslas galerijās ("Pompidou Center" Parīzē, "Clementine Gallery" Ņujorkā u.c.). Viens no viņa darbiem rotā arī plates vāciņu.

8. The White Stripes "Get Behind Me Satan" (V2)

"Get Behind Me Satan" varētu būt Džeka (Jack White) Megas Vaitas (Meg White) muzikālā brieduma albums, tas nav tik skaļš un primitīvs blūza un pankroka hibrīds kā dueta iepriekšējie veikumi. Albumā dominē akustiskā ģitāra, klavieres, vienkāršas perkusijas un pat marimba ("Nurse"). Interesanti, ka koncertos minētais instruments tā arī gandrīz netiek izmantots un lielāko uzstāšanās laiku nostāv skatuves stūrī.

Arī vizuālais grupas tēls ir kļuvis skarbāks - melna kovboju cepure, musketieru ūsiņas, melni gari mati un šoreiz sarkanās, baltās un melnās krāsas izmantošanā dominē melnā. Iespējams, Vaita sirdi tomēr ir salauzusi viņa bijusī draudzene - aktrise Renē Zelvēgere...

Viens no plates jaukākajiem pārsteigumiem ir Megas dziedātais īsais fragments, tāds kā veltījums brālim - "Passive Manipulation":

"Women... Don''t just succumb to the wishes of your brothers, You need to know the difference... Between a father and a lover."

Un, protams, koncerts Rīgā bija satriecošs!

9. Kelley Polar "Love Songs Of The Hanging Gardens" (Environ)

Kelijs Polārs (Kelley Polar) līdz šim bijis atbildīgs par Metro:Area stīgu partijām. Būdams vijolnieks, šo lietu Polārs pārzina teicami. Viņa debijas plate "Love Songs Of The Hanging Gardens", manuprāt, ir spilgtākais notikums deju mūzikā kopš pagājušā gada Mylo.

Kelijs Polārs radījis savdabīgu dzīvo stīgu un disko kokteili, ko papildina kautrīga un atturīga dziedāšana, kas atgādina kaut ko no Erlanda Oies (Erland Oye) skaņu estētikas. Plati miksēt palīdzējis jau minētais Morgans Geists.

10. Bloc Party "Silent Alarm" (Wichita/V2)

Gada sākumā iznākušais "Bloc Party" debijas ieraksts, šķiet, bija nedaudz piemirsies, taču vēlos atgādināt, ka tieši šiem puišiem mūzikas kritiķi paredzēja britu rokmūzikas glābēju lomu. Britu jaunajai cerībai ir melna ādas krāsa, tieši tā - Bloc Party solists un dziesmu autors ir melnādainais Kele Okereke.

Blakus 80. gadu postpanka ietekmēm albumā jūtama arī 90. gadu vidus britpopa mūzikas ēna, īpaši jau lieliskajā singlā "Helicopter", kas dziesmas vidū pārtop klasiskā Blur "Modern Life Is Rubbish" perioda ģitāras rifā.

Šis ir viens no tiem ierakstiem, kas ar laiku kļūst vērtīgāks.

11. LCD Soundsystem "LCD Soundsystem" (DFA)

Ņujorkas projekts LCD Soundsystem jau trīs gadus ar vairākiem lieliskiem singliem gatavojis augsni debijas albumam. Beidzot grupas iniciators Džeimss Mērfijs (James Murphy) "izšāvis" ilgi gaidīto albumu. Mūzikas kritiķi ar milzīgu sajūsmu uzņēmuši Mērfija plati, galu galā tieši viņš zināmā mērā līdzvainīgs Ņujorkas diskopanka revolūcijā. Savu producenta talantu Mērfijs lieliski licis lietā grupas The Rapture debijas ierakstā "Echoes".

12.Jamie Lidell "Multiply" (Warp)

Britu elektroniķis Džeimijs Lidels (Jamie Lidell) piecu gadu laikā kopš pirmā soloalbuma pārvērties par dziedošu soula zvaigzni.

Pēc 2000. gada soloplates "Muddlin Gear" Džeimijs Lidels atgriežas kā 2005. gada Prinsa vai Otisa Redinga inkarnācija. Zilacainais, baltais mākslinieks šos piecus gadus būvējis savu studiju, klausījies vecos fanka un soula mūzikas ierakstus un pilnveidojis savu balsi, kuru nezinātājs diez vai spētu atšķirt no kāda melnādaina soula dziedātāja. "Multiply" ir savdabīgs elektroniskā disko, 60. gadu soula un 80. gadu sākuma funk hibrīds.

13. M. Ward "Transistor Radio" (Matador)

Mets Vords, plašāk pazīstams kā M. Ward, savā mūzikā apvieno folka, kantri, blūza un roka tradīciju. Interesanti, ka Vords kopš 2002. gada piepalīdz koncertos jaunajam kolēģim Konoram Oberstam, plašāk pazīstamam kā "Bright Eyes".

Jaunajā albumā Vordam palīdzējuši vairāki viesmākslinieki, to skaitā "The Decemberists" dalībniece Reičela Blumburga (Rachel Blumburg), "Giant Sand" vokālists Houvs Gelbs (Howe Gelb), kas savulaik izdevis Vorda debijas albumu savā izdevniecībā, Viks Česnats (Vic Chestnutt), producents un dziedātājs Džons Perišs (John Parish), Džims Džeimss (Jim James) no Kentuki indīroka kolektīva My Morning Jacket, Dženija Luisa (Jenny Lewis) no grupas Rilo Kiley (tā pati, kas ir trio The Postal Service dalībniece) u.c.

14. Cocorosie "Noah''s Ark" (Touch and Go)

Māsas Bjanka (Bianca) un Sjera Kasedijas (Sierra Casady), jeb plašāk pazīstamas kā Cocorosie (Coco un Rosie ir meiteņu bērnības iesaukas) ar jauno albumu pārspējušas pašas sevi.

Pirms gada Cocorosie debijas plati raksturoju kā "mājās ceptas pankūkas", attiecinot to uz mājas apstākļos radītu mūziku. Pirmais ieraksts "La Maison De Mon Reve" bija ekstrēms lo-fi divu māsu izpildījumā, grabinot virtuves kastroļus un semplējot gaiļa rīta dziesmu.

Atšķirībā no debijas plates, kas tapusi kādā šaurā Parīzes dzīvoklītī 2003. gada pavasarī, "Noah''s Ark" jau ir daudz noslīpētāks un nobriedušāks, tiesa, nākuši klāt dažādi jauni elementi - kaķa ņaudēšana, zirga zviegšana, telefona zvans u.c. Turklāt albumā piedalās elitāri viesmākslinieki - Entonijs no Antony And The Johnsons, kas dzirdams lieliskajā "Beautiful Boyz", franču hiphops Spleen izpildījumā un Devendra Banharts (Devendra Banhart) dziesmā "Brazilian Sun".

15. Wolf Parade "Apologies to the Queen Mary" (Sub Pop)

Wolf Parade zināmā mērā var uzskatīt par pagājušā gada atklājumu Arcade Fire un pirms tam Broken Social Scene ideju turpinātājiem. Tieši Arcade Fire bija pirmā grupa, ar kuru Wolf Parade kāpa uz vienas skatuves. Liktenīga bija koncertturneja ar pazīstamajiem Modest Mouse, proti, par grupu ieinteresējās Modest Mouse dalībnieks Aizeks Broks (Isaac Brock), pierunāja mūzikas izdevniecību "Sub Pop" izdot puišu ierakstus, turklāt arī pats producēja "Apologies to the Queen Mary".

Albumu var iedalīt divās daļās - viena taustiņnieka Spensera Kraga (Spencer Krug) un otra taustiņnieka Dena Beknera (Dan Boeckner) dziedātajās dziesmās. Kraga nazālais un spalgais balss tembrs ir plates atšķirības zīme, īpaši jau ievadošajā "You Are a Runner and I Am My Father’s Son", kas iesākas ar zīmīgu bungu ritmu un, nemainīgi pulsējot, apaug ar dažādiem instrumentiem. Taču albums tā pa īstam "norauj no kājām" ar trešo skaņdarbu "Grounds for Divorce"

16. Keyshia Cole "The Way It Is" (A&M)

Pieredzējusī r&b dziedātāja Kīša Koula (Keyshia Cole) šogad tikusi pie sava debijas albuma "The Way It Is". Iespējams, esmu pārlieku subjektīvs, taču neviena cita soula vai R&B dziedātāja nav spējusi mani tā pa īstam uzrunāt. Tas izdevies tikai Kīšai Koulai...

Dziedātāja pieturas pie klasiskām soula mūzikas vērtībām, aizgūstot daudz ko no savām priekšgājējām Gladys Knight, Minnie Riperton u.c. Protams, daudz tiek dziedāts par neizdevušos mīlu, par vīriešu neuzticību, savā ziņā tas sasaucas ar 90. gadu hiphopa un soula dīvas Mary J. Blige daiļradi.

Manuprāt, skaistākais plates skaņdarbs ir balādiskais "Thought You Had My Back", kas atgādina kaut ko no soulmūzikas zelta 70. gadiem. Kīšas balss tembrs spēj saviļņot un dīvainā kārtā pilnīgi pārliecina.

17. Kaiser Chiefs "Employment" (B-unique)

Šie pieci zēni no Līdsas pilsētās Anglijā izveidoja savu ansambli tikai 2003. gadā, un jau šogad BBC mūzikas speciālistu aptaujā par jaunajiem muzikālajiem atklājumiem "izsēti" kā piektie. Grupas nosaukums aizgūts no kādas Dienvidāfrikas futbola komandas "Kaisers".

"Kaiser Chiefs" esot piegriezušās tās "ārzemju" grupas, kas dominē britu mūzikas topos, tādēļ puiši ķērušies pie klasiskām britu mūzikas vērtībām, proti, 90. gadu fenomena - britpopa. Nav nejauši, ka jauno albumu producējis Stefens Strīts (Stephen Street), kas atbildīgs par žanra pionieru Blur ierakstiem. Turklāt nejaušas sagadīšanās dēļ platē dzirdams arī bijušais Blur ģitārists Grehems Koksons, tiesa, savdabīgā ampluā. Šogad grupai netrūka arī komerciāli panākumi un nominācija "Mercury" balvai.

18.  (Rykodisc)

Mākslinieka vieglo akustisko skanējumu var dēvēt par savdabīgu The Smiths un Raiena Adamsa (Ryan Adams) sintēzi. No leģendārās Mančestras grupas Rouzs aizguvis melodiju rakstīšanas mākslu (īpaši izcilajā "Winter In The Hamptons"), savukārt no alt. country ģēnija - balsi un kantrī aranžējumus.

Klausoties plati atkal un atkal, tā labprāt ieguļas prātā, sadzīvojot ar steidzīgo un bieži vien stresaino apkārtni. Ierakstam piemīt kaut kas no Amerikas nepārredzamo lielceļu burvības, kaut kas no jaunības nostalģijas un vientulības. Rouzs izmanto vienkāršus, bet, manuprāt, ļoti gudrus un smalkus aranžēšanas trikus - slide ģitāra, mutes harmonikas, Beach Boys vokālās fona partijas.

Nav brīnums, ka "Nešvilas mafijas" Lambchop līderis Kurts Vāgners nodēvējis Džošu Rouzu par savu mīļāko dziesminieku. Abi mākslinieki pat ierakstījuši vienu kopīgu skaņuplati.

19. Jeff Parker "The Relatives" (Thrill Jockey)

Džefs Pārkers ir vairāk pazīstams kā Čikāgas postroka leģendu Tortoise dalībnieks, līdzdarbojies arī daudzos citos Čikāgas mūziķu loka projektos - Chicago Underground, New Horizon, Toe 2000, Isotope 217 u.c.

Mūziķu sastāvs ir līdzīgs Pārkera pirmajā platē dzirdamajam - bundzinieks Čeds Teilors (Chad Taylor), basģitārists Kriss Lopezs (Chris Lopez) un jaunpienācējs Sems Baršešets (Sam Barsheshet), kas piespēlē uz Fendera "roudiem" un Vurlicera elektriskajām klavierītēm.

Albums ir viena no gada džeza mūzikas virsotnēm - Pārkera dzidrais un vienlaicīgi eksperimentālais ģitāras tonis, viņa spēles maniere ir patiess baudījums. Ja Tortoise ierakstos jums pietrūkst džeza un Chicago Underground kvartetā, trio, duetā tā ir mazliet par daudz, tad Džefa Pārkera jaunākais veikums ir ideāla izvēle.

20. System of a Down "Mezmerize" (Sony)

Laikam jau pirmajā divdesmitniekā jābūt arī kādam smagākam ierakstam, šogad par epohālu divu disku "Mezmerize/Hypnotize" sāgu parūpējušies System of a Down

"Mezmerize" pirmais singls "B.Y.O.B." ("Bring Your Own Bombs") iesākas gluži kā kāds Metallica 80. gadu "trash", līdz iegūst SOAD raksturīgo austrumu folkmūzikas ietekmētu skanējumu. "Mezmerize" viena no virsotnēm ir liriskais "Lost In Hollywood", savukārt nedaudz elektroniskais "Old School Hollywood" pat atgādina pēc dziedājuma kaut ko no Džona Laidona ("Sex Pistols") daiļrades. Kopumā, manuprāt, "Mezmerize" ir pārāks par otro daļu ("Hypnotize"), tas ir daudz krāsaināks un žanriski daudzveidīgāks.

21. Bright Eyes "I'm Wide ..."/"Digital Ash..." (Saddle Creek)

22. My Morning Jacket "Z" (Sony BMG)

23. 13 & God "13 & God" (Alien Tran (Indigo))

24. Jaga Jazzist "What We Must" (Ninja Tune/Smalltown Supersound/Sonet)

25. Ry Cooder "Chavez Ravine" (Nonesuch)

26. Daedelus "Exquisite Corpse" (Mush)

27. Mice Parade "Bem-vinda Vontade" (Bubble Core/FatCat)

28. Hal "Hal" (Rough Trade)

29. Bjork "OST - Drawing Restraint 9" (One Little Indian)

<+:r>30. Tom Vek "We Have Sound" (Tummy Touch)

31. Fiona Apple "Extraordinary Machine" (Sony)

32. Doves "Some Cities" (Heavenly)

33. Gorillaz "Demon Days" (Virgin)

34. Lucky Pierre "Touchpool" (Melodic)

35. Common "Be" (Geffen Records)

36. Esbjorn Svensson Trio "Viaticum" (Act Music & Vision)

37. Dwele "Some Kinda..." (Virgin)

38. Books "Lost And Safe" (Tomlab)

39. Animal Collective "Feels" (Fat Cat)

40. Nine Horses "Snow Borne Sorrow" (Samadhi Sound)

41. Neil Young "Prairie Wind" (Reprise / Wea)

42. Saint Etienne "Tales From Turnpike House" (Sanctuary)

43. Jim Noir "Tower of Love" (My Dad)

44. Paul Mccartney "Chaos And Creation In The Backyard" (Capitol)

45. Broadcast "Tender Buttons" (Warp)

46. Chad Vangaalen "Infiniheart" (Sub Pop)

47. Pedro "Early Pedro" (Melodic)

48. Roisin Murphy "Ruby Blue" (Echo/Pias)

49. Art Brut "Bang Bang Rock & Roll" (Fierce Panda)

50. Clap Your Hands Say Yeah "Clap Your Hands Say Yeah" (Clap Your Hands Say Yeah)

<+:r>Top 10 interesantākās debijas (ārpus top 50):

M.I.A.

Baikonour

The Magic Numbers

Clor

The Bravery

Serena Maneesh

Hard-Fi

Editors

The Shortwave Set

Dears

Vēl daži pieminēšanas vērti ieraksti:

Savoy Grand - "People And What They Want"

Test Icicles "For Screening Purposes Only"

The Rolling Stones "A Bigger Bang"

Beck "Guero"

Gogol Bordello "Gypsy Punks Underdog World Strike"

Metric "Live It Out"

Bruce Springsteen "Devils And Dust"

Royksopp "The Understanding"

<+:r>Depeche Mode "Playing the Angel"

Robert Plant and The Strange Sensation "Mighty Rearranger"

Madonna "Confessions on A Dance Floor"

Stevie Wonder "A Time 2 Love"

Lil Wayne "Tha Carter II"

Billy Corgan "TheFutureEmbrace"

50 Cent "Massacre"

Chemical Brothers "Push The Button"

Damian "Jr. Gong" Marley "Welcome to Jamrock"

Supergrass "Road To Rouen"

Super Furry Animals "Love Kraft"

Mariah Carey "The Emancipation Of Mimi"

Tori Amos "The Beekeeper"

The Game "The Documentary"

Thee Silver Mt. Zion "Horses in the Sky"

Buck 65 "This Right Here Is Buck 65"

Richard Hawley "Coles Corner"

The Bravery "The Bravery"

Al Green "Everything's ok"

Savina Yannatou & Primavera En Salonico "Sumiglia"

Coldplay "X&Y"

The Juan Maclean "Less Than Human"

The Russian Futurists "Our Thickness"

You Say Party! We Say Die! "Hit the Floor!"

Oasis "Don't Believe The Truth"

Andrey Dergatchev "OST - The Return"

<+:r>Brian Eno "Another Day on Earth"

Natalie Imbruglia "Counting down the Days"

CYNE "Evolution Flight"

Three Six Mafia "The Most Known Unknown"

Spoon "Gimme Fiction"

Angels Of Light "Sing ''other people''"

Ani DiFranco "Knuckle Down"

Aoki Takamasa & Tujiko Noriko "28"

Electric Six "Senor Smoke"

Low "The Great Destroyer"

Moby "Hotel"

Ben Folds "Songs For Silverman"

Bill Frisell "Richter 858"

Broken Social Scene "Broken Social Scene"

Daft Punk "Human After All"

Caribou "The Milk Of Human Kindness"

The National "Alligator"

Decemberists "Picaresque"

Patrick Wolf "Wind in the Wires"

Domotic "Ask For Tiger"

Fiery Furnaces "EP"

T.a.t.u. "Dangerous And Moving"

Hard-fi "Stars Of CCTV"

Jason Forrest "Shamelessly Exciting"

John Cale "Black Acetate"

Kronos Quartet "Mugam Sayagi: Music of Franghiz Ali-Zadeh"

Kronos Quartet And Asha Bhosle "You've Stolen My Heart"

<+:r>Arvo Part "Lamentate"

Ladytron "Witching Hour"

Laura Veirs "Year Of Meteors"

Mercury Rev "The Secret Migration"

Beanie Sigel "The B.Coming"

Psapp "Tiger My Friend"

Ryan Adams & The Cardinals "Cold Roses"

Sharon Jones and the Dap-Kings "Naturally"

Steve Reich "You Are (Variations)"

Twista "The Day After"

M.I.A. "Arular"

Kanye West "Late Registration"

Bunky "Born to be a Motorcycle"

Colleen "The Golden Morning Breaks"

Jens Lekman "Oh You're So Silent Jens"

Lynden David Hall "In Between Jobs"

Mariza "Transparente"

Minotaur Shock "Maritime"

Kate Bush "Aerial"

The Hold Steady "Separation Sunday"

Sleater-Kinney "The Woods"

Ravi Coltrane "In Flux"

Susumu Yokota "Symbol"

New Pornographers "Twin Cinema"

Isolee "We Are Monster"

The Boy Least Likely To "Best Party Ever"

The Superimposers "The Superimposers"

Tunng "This Is Tunng Mothers ..."

Franz Ferdinand "You Could Have It So Much Better"

Dj Vadim & Dj Woody "Lettuce Propelled Rockets"

American Analog Set "Set Free"

Goldfrapp "Supernature"

Hood "Outside Closer"

Sigur Ros "Takk"

Arab Strap "The Last Romance"

New Order "Waiting For The Sirens Call"

Okkervil River "Black Sheep Boy"

Smog "A River Ain't Too Much to Love"

Boards Of Canada "The Campfire Headphaze"

Prefuse 73 "Surrounded By Silence"

<+:r>Why? "Elephant Eyelash"

Death Cab For Cutie "Plans"

Elbow "Leadders Of The Free World"

Hot Hot Heat "Elevator"

Queens Of The Stone Age "Lullabies To Paralyze "

The Cardigans "Super Extra Gravity"

Devendra Banhart "Cripple Crow"

Clor "Clor"

Roll Deep "Rollin' Deeper"

Andrew Bird & The Mysterious Production of Eggs "Andrew Bird's Bowl Of Fire"

u.c.

Top10 atkritumu grozs:

1. Billy Idol

2. Pras

3. Kelly Clarkson

4. Shakira

5. Pussycat Dolls

6. Sheryl Crow

7. Bloodhound Gang

8. Kt Tunstall

9. James Blunt

10. Ashlee Simpson

Daži lieliski popsingli no ne tik lieliskiem albumiem:

Amerie "1 Thing"

Daddy Yankee "Gasolina"

Aqueduct "The Suggestion Box"

Archer Prewitt "Way Of The Sun"

Asian Dub Foundation "Flyover"

Beady Belle "Skin Deep"

Brazilian Girls "Don't Stop"

<+:r>British Sea Power "Be Gone"

Faith Evans "Again"

The Coral "In The Morning"

Clor "Outlines"

Gogol Bordello "Sally"

Decemberists "Engine Driver"

Hot Hot Heat "Goodnight Goodnight"

Idlewild "Love Steals Us From Loneliness"

Jeff Hanson "This Time It Will"

Laura Cantrell "14th street"

Lemon Jelly "Stay With You"

Nerina Pallot "Everybody's Gone To War"

Architecture In Helsinki "Wishbone"

Oasis "Lyla"

Ordinary Boys "Boys Will Be Boys"

Rufus Wainwright "The One You Love"

Ryan Adams "Sweet Illusions"

Shivaree "New Casablanca"

Rihanna "Pon De Replay"

Snoop Dogg "Let's Get Blown"

Snoop Dogg ft. Wilson And Justin Timberlake "Signs"

Sons and Daughters "Medicine"

Clue to Kalo "Seconds When it's Minutes"

Stereophonics "Dakota"

Styrofoam ft. Ben Gibbard "Couches In Alleys"

Teenage Fanclub "It's All In My Mind"

The Tears "Refugees"

Thievery Corporation ft. Flaming Lips "Marching The Hate Machines Into The Sun"

<+:r>Girls Aloud "Biology"

Tosca "Rondo Acapricio"

Weezer "This Is Such A Pity"

Anthony Hamilton "Georgia Parker"

Audiobullys "Keep On Moving"

Jack Johnson "Never Know"

Malcolm Middleton "A Happy Medium"

Acid House Kings "This Heart Is a Stone"

New Buffalo "Recovery"

Sexsmith & Kerr "Listen"

Dears "No Cities Left"

The Chalets "Theme From Chalets"

Shortwave Set "Is It Any Wonder"

The Boy Least Likely To "Be Gentle With Me"

Alfie "Colours"

Death Cab For Cutie "Soul Meets Body"

Field Music "You Can Decide"

Head of Femur "Elliott Gould is in California Split"

Juanes "La Camisa Negra"

Hard-Fi "Hard to Beat"

Mattafix "Big City Life"

Mint Royale "Singing In The Rain"

Recloose "Landed"

Jem "They"

Spoon "I Turn My Camera On"

The Dead 60s "Riot Radio"

The Others "William"

We Are Scientists "Nobody Move Nobody Get Hurt"

<+:r>2005. gada notikums latviešu mūzikā - Latvijas Radio kora un britu komponista Gevina Braiersa mūzikas albums "On Photography"

<+:r>2005. gada zaudējumi:

Spensers Draidens ("Jefferson Airplane ") (66)

Aldis Drēģeris (38)

Viktorija de los Anhelesa (82)

Konsuelo Velaskēza (84)

Džims Kapaldi ("Traffic") (60)

Džimijs Smits (79)

Džordžs Skots ("Blind Boys of Alabama") (75)

Pols Hesters ("Crowded House") (46)

Džuniors Delgado (46)

Nilss Hennings Orsteds Pēdersens (58)

Luters Vandross (54)

Miltons Kempbels (70)

Ibrahims Ferers (78)

Karls Mjulers ("Soul Asylum") (41)

Roberts Mūgs (71)

Deniss "Pigijs" Damurs ("Voivod") (45)

Vilnis Linužs ("K-remonts")

Villijs Hačs (59)

Šērlija Horna (71)

Tonijs Mīens ("The Shadows") (62)

Links Wreis (76)

Derek Bailey (75)

Komentāri (85)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu