Diana Krall "The Girl In The Other Room" (37)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Diana Krola (Diana Krall) jau kopš 1990. gadu sākuma ieraksta, spēlē un pati dzied klavieru pavadījumā džeza mūzikas standartus... kas to būtu domājis, ka pēkšņi salondžeza dīvu aizēnos tāds muzikāls fenomens kā Nora Džounsa (Norah Jones).

Diana Krall "The Girl In The Other Room"  

(Verve)

8/12

Lai arī kā Krola censtos, šīs atsauces turpmāk būs neizbēgamas, kaut mākslinieču salīdzināšana būtu jāskatās no otras puses...

Mūzikas apskatnieki un speciālisti jau apsveikuši Krolas pievēršanos oriģinālmūzikai, proti, tā vietā, lai ierakstītu kārtējo plati ar džeza standartiem, dziedātāja piedalījusies albuma muzikālā satura radošajā procesā. Viņas uzticams palīgs šoreiz ir postpanka leģenda Elviss Kostello, kas nav nekāds pārsteigums, jo mākslinieki ir laulāts pāris.

Pēdējos gados, šķiet, Krolas iespaidā, arī Elviss ir pievērsies vieglai, neuzkrītošai džeza mūzikai. Pagājušogad tika izdots dziedātāja vieglās džeza popmūzikas albums "North", pirms tam sadarbība ar Bērtu Baharahu u.c. Šoreiz Kostello kopā Krolu sarakstījis septiņas kompozīcijas, pievienojot Toma Veitsa, "Temptation", Krisa Smitera (Chris Smither) "Love Me Like a Man" un Džonija Mitčelas (Joni Mitchell) "Black Crow" dziesmu jaunklātas versijas.

Man Diana Krola vienmēr bijusi nedaudz muzikāli un arī emocionāli auksta būtne, viņas mūzika neliek noticēt, tā nedod to silto klātbūtnes sajūtu, kas nāk māksliniekam no sirds, iespējams, tā ir muzikālās formas īpatnība. No otras puses, arī šis Kralas ieraksts "The Girl In The Other Room" ir perfekts fona mūzikas paraugs, ko var dāvināt gan priekšniekam, gan sievasmātei. Izpildījums ir nevainojams, dziesmas ir labas, varbūt nedaudz pietrūkst emociju, bet nevar jau visu gribēt uzreiz...

Izdošanas datums 27.04.2004.

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu