The Killers «Hot Fuss» (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kvartets no Lasvegasas, ASV, nedaudz biedē ar savu nenoliedzamo hitu ražošanas potenciālu un vienlaikus aukstasinīgi izkalkulētu mūzikas biznesa plānu.

The Killers «Hot Fuss»

(Island)

9/12

Mākslinieku debijas ieraksts «Hot Fuss» jau producējis vairākus MTV2 grāvējus, apvienojot savā muzikālajā tēlā kaut ko no garage revival estētikas un britpopa melodisma.

Grupas solists Brendons Floverss (Brandon Flowers) iemieso sevī vairākus indīroka klasikas tēlus – Robertu Smitu (vietām vokālā tembra līdzības), Džulianu Kasablankass (Julian Casablancas, The Strokes), Džārvisu Kokeru (Pulp) u.c. Arī muzikāli grupa balansē starp komerciālu amerikāņu garāžroku, 80. gadu britu postpanku (vietām pat izmantojot «New Order» sintezatoru tembrus un «Duran Duran» muzikālos izteiksmes veidus) un 90. gadu britpopu.

Plate ir «pareizi» producēta, proti, lielākie grāvēji izvietoti ieraksta sākumā, to skaitā jau popularitāti ieguvušie «Mr. Brightside», «Somebody Told Me» un aktuālais «All These Things That I’ve Done», taču plates otrā puse, manuprāt, iegrimst vienveidībā un nenotur uzmanību. Apvienotās Karalistes CD versijā iekļautas divas bonusdziesmas, no kurām «Glamorous Indie Rock & Roll» pamatīgi pabojā iespaidu par grupu un tās vēlamo «indie» statusu.

Foto: Publicitātes foto

Kā lai vērtē šādu grupu parādīšanos – no vienas puses, «The Killers» aizpilda TV un radio ēteru ar pietiekoši demokrātiskām indīpopa kompozīcijām, ieinteresējot par rokmūziku varbūt arī jaunos mūzikas klausītājus, no otras puses, šāda «pareizi» kompilēta un «pareizā» laikā izbīdīta grupa var negatīvi ietekmēt turpmāko ierakstu izdevniecību izvēli attiecībā uz kaut ko novatorisku un ne tik rentablu.

Izdošanas datums 07.06.2004.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu