Jet «Get Born» (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Agrāk vai vēlāk tam bija jānotiek, «Jet» parādīšanās nudien nav vairs nekāds pārsteigums.

Jet «Get Born»

(Elektra)

6/12

Nostalģijas māktie vecākās paaudzes klausītāji un mūzikas kompāniju bosi (ne tikai, protams) acīmredzot ir izslāpuši pēc jaunības dienu dumpīgās rokmūzikas - «AC/DC», «Kinks», «Led Zeppelin», «The Rolling Stones» u.c. Kādreiz par lielākajiem plaģiāta meistariem tika uzskatīti «Oasis», paši to atzīstot, bet pēc «Jet» debijas albuma noklausīšanās «Oasis» salīdzinoši izklausās kā tāds psihedēlisks eksperimentālās mūzikas orķestris.

Melburnas (Austrālija) grupa, kuru izveidoja brāļi Česteri, par savām galvenajām ietekmēm uzskata gan «The Who» un «Rolling Stones», gan Oasis un Supergrass. Tas viss atspoguļojas šajā platē, kas sākas ar klasisku «Last Chance» un turpinās ar šā brīža grāvēju «Are You Gonna Be My Girl», kas ar savu «1, 2, 3... Now You Don’t Need That Money, When You Look Like That, Do Ya Honey.», iesēžas atmiņā uz ilgu laiku. «Rollover Dj.» ir «The Kinks» ietekmēts skaņdarbs, kurā «Jet» apdzied dīdžeju profesijas parazītisko raksturu. Albuma balādes ir vai nu izteikts «The Beatles», «Bon Jovi» vai «Oasis» plaģiāts, kas tomēr saturiski ir visai pieņemamas un melodiskas dziesmas.

Zēnu vizuālais tēls ir perfekti 1960. gadu ideālas rokgrupas cienīgs, līdzīgi kā Ņujorkas dendiji «The Strokes» un proletārieši «Kings Of Leon», «Jet» demonstrē nevainojamu rokmūzikas sniegumu, ko papildina estētiski baudāmi video.

Domāju, ka ilgi nebūs jāgaida, kad parādīsies jaunie «Nazareth», «Slade», «Black Sabbath» vai «Sweet». Tad, baidos, smiekli vairs nenāks.

Izdošanas datums 07.10.2003.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu