Ima Robot "Monument to the Masses"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms trīs gadiem "Ima Robot" teju vai gāza kalnus. Kas ar puišiem noticis šogad?

Ima Robot "Monument to the Masses" (Virgin Records) 8/12

Noticis, lūk, kas - no sākotnējā piecu vīru sastāva palikuši ir tikai divi: solists Alekss Elberts (Alex Ebert) un ģitārists Timijs Terors (Timmy the Terror). Šeit jāatgādina - grupas sākotnējais dibinātājs un līderis Džastins Meldals Jonsens (Justin Meldal-Johnsen) pirms Ima Robot astoņus gadus spēlējis kopā ar Beka (Beck) pavadošo grupu, kā arī sadarbojies ar Toriju Eimosu (Tori Amos), Air, Frenku Bleku (Frank Black), Mars Volta u.c. To pašu var teikt arī par bundzinieku Džoiju Varonkeru (Joey Waronker), kurš muzicējis ar Beku.

Pēc pirmā albuma izdošanas grupa koncertējusi kopā ar Hot Hot Heat un She Wants Revenge, taču drīz grupu pameta trīs pieredzējušākie oriģinālā sastāva dalībnieki.

Protams, tas viss atspoguļojas arī grupas otrajā studijas ierakstā "Monument to the Masses", kas varbūt vietām ir pietiekoši veiksmīgi izdevies, taču kopumā tomēr nepārliecina.

It kā jau šeit ir debijas platei raksturīgais panka, glemroka, britpopa un ņuveiva kokteilis, Elberts kā neviens cits spēj teicami imitēt Džona Laidona ("P.I.L.", "Sex Pistols") intonācijas. Tomēr platē nav atrodami tādi grāvēji kā, piemēram, pirmā albuma melodiskais "Scream". Zudis nedaudz arī gaumes līdzsvars, proti, puiši nedaudz iebriduši šobrīd aktuālo amerikāņu pusaudžu grupu lauciņā ("Panic! at The Disco").

Izdošanas datums: 06.05.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu