Katy B "On a Mission"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienīgi dabstepa, drum'n'bass un "UK funky" bīti iekaro Apvienotās Karalistes topus 21 gadu vecās Keitijas Bī (Katy B) izskatā.

Katy B "On a Mission"

(Rinse)

9/12

Pagājušogad ar dabstepa (kas ir "dubstep" - sīkāk skat. resursos) supergrupas "Magnetic Man" debijas albumu šis žanrs piedzīvoja otro vilni un oficiāli kļuva par vienu no nozīmīgākajiem elektroniskās mūzikas virzieniem, un jaunās Keitijas Bī albums sper soli vēl tālāk šā žanra komercializēšanā.

Jaunās dziedātājas debijas solosingls (kā vokāliste Keitija piedalās dažādos projektos jau kopš 16 gadu vecuma) "Katy On a Mission", kuru producējis dabstepa guru "Benga", pagājušā gada augustā debitēja Apvienotās Karalistes singlu topa 5.pozīcijā. Dziesmas panākumi strauji uznesa jauno meiteni popularitātes virsotnē - viņa tika dēvēta par "Dapstepa karalieni", "UK funky princesi" u.tml. Tiesa, pati Keitija labprāt sevi dēvē par vienkāršu britu klubu mūzikas dziedātāju.

Arī Keitijas debijas albumā "On a Mission" dabstepa bīti ir tikai neliela daļa no visa muzikālā materiāla.

Ierakstā sakausēti vairāki pēdējos gados aktuāli (aktualizēti) žanri

- "drum'n'bass", "house", "dubstep" un, pašas Keitijas prāt, pats galvenais - dabstepa svaigākā mutācija "UK funky" ("UK Funky" ir mūsdienu elektroniskās mūzikas stils, kas radies Londonā un pamatā balstās uz tradicionāliem hausmūzikas ritmiem. Kā dekorācijas to bieži papildina "soca" (soka - Trinidadas kalipso un Indijas mūzikas ritmu sakausējums) un "afrobeat" izteiksmes līdzekļi).

Katy B "On a Mission"
Katy B "On a Mission" Foto: Publicitātes foto

Paralēli mācībām Keitija bijusi aktīva deju klubu, reivu apmeklētāja, pat strādājusi sporta apģērbu veikalā. Draudzējusies ar pagrīdes radiostacijas "Rinse FM" komūnu (radio, kas darbojas kopš 1994.gada, taču FM licenci saņēmis tikai 2010.gadā), līdz noslēgusi līgumu ar "Rinse" paspārnē esošo mūzikas izdevniecību.

Tieši "Rinse" boss, producents un dīdžejs "Geeneus" ir Keitijas debijas plates producents. Albumā savu artavu ieguldījuši arī "drum'n'bass" producents "Zinc", kā arī jau minētais Benga un kolektīvs "Magnetic Man".

Plati ievada "Power On Me" ar tumšu fankīhausa bītu, kuram pa virsu ieklāta gaisīgā Keitijas balss, seko jau minētais "Katy On a Mission", kas būtībā ir vienīgais dabstepa skaņdarbs albumā (skat. video). Keitijas dziedājumā jūtama arī R&B mūzikas ietekme, ne velti kā savas mīļākās mākslinieces viņa min Džilu Skotu (Jill Scott), Feitu Evansu (Faith Evans) un Eriku Badu (Erykah Badu).

Blakus Keitijai albumā dzirdama arī R&B dziedātājas Niomi Maklīnas-Deilijas (Niomi McLea-Daley), plašāk pazīstamas kā "Ms. Dynamite", balss. Abas dāmas vienojušās kopīgā deju zāļu grāvējā "Lights On".

Kopumā mūsdienīgs, gaumīgs popmūzikas (vārda visplašākajā nozīmē) ieraksts.

Izdošanas datums - 28.03.2011.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu