Puro Instinct "Headbangers in Ecstasy"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Ja kāda amerikāņu grupa izdod singlu ar krievisko nosaukumu "Стиляги" ("Stilyagi"), kuram b-pusē pievienots skaņdarbs "Put Medved to Bedved", un, ja to producējis pats Ariels Markuss Rozenbergs jeb Ariel Pink, "TVNET Mūzika" nevar klusēt.

Puro Instinct "Headbangers in Ecstasy"

(Mexican Summer)

8/12

Grupu ar nosaukumu "Puro Instinct" (sākotnējais nosaukums "Pearl Harbor") veido divas māsas no Losandželosas - 16 gadus vecā Skailara Kaplana (Skylar Kaplan) un 23 gadus vecā Paipera (Piper Kaplan), kas vairākus gadus "apgrozījusies" Ariela Pinka muzikālajās aprindās.

Lai arī abas meitenes nav ar slāvisku izcelsmi (ja nekļūdos), grupas blogā salikti dažādi PSRS laiku pop un rokmūzikas videoklipi. Arī minētais "Стиляги" (meitenes noteikti redzējušas pirms pāris gadiem uzņemto Krievijas filmu ar tādu pašu nosaukumu) jeb, latviskojot mūsdienu kontekstā, - "Hipsteri" muzikāli pieturas pie 1980. gadu lo-fi estētikas. Mūzikas kritiķi dziesmu raksturo kā

"Fleetwood Mac-meets-Soviet-pop vibes".
Puro Instinct "Headbangers in Ecstasy"
Puro Instinct "Headbangers in Ecstasy" Foto: Publicitātes foto

Diemžēl līdzvērtīgi spēcīgu dziesmu kā "Стиляги" meiteņu albumā vairs nav. Lielisks ir saulainais "Lost At Sea", savukārt blāvais valsītis "Everybody's Sick" pārāk tieši sasaucas ar "Pale Saints", "The Sundays" vai "Cocteau Twins" 1990.gadu sākuma skanējumu. Labi izskan arī "Silky Eyes", taču kopumā albumā jūtama viegli amatieriska attieksme (arī tehniskais izpildījums klibo) - atsevišķi ģitāras solo šķiet nekritiski ierakstīti ar pirmo reizi, trūkst arī prātā paliekošu melodiju.

Interesanta debija, kuras radošajām gaitām, manuprāt, ir vērts pasekot.

Izdošanas datums: 22.02.2011.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu