The Dandy Warhols "Welcome To The Monkey House"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

The Dandy Warhols pirmsākumi meklējami jau 90. gadu sākumā ASV, Portlandas pilsētā.

The Dandy Warhols "Welcome To The Monkey House" (Capitol) 8/12

Pēc komerciāli neveiksmīgā pirmā albuma izdošanas 1995. gadā "Dandy’s Rule OK?", grupa pirmos panākumus gūst Eiropā, īpaši britu salās, kad nāk klajā otrais albums "Dandy Warhols Come Down". Prese grupu sāk dēvēt par amerikāņu atbildi britpopa kustībai, kas tolaik vēl nebija zaudējusi savu aktualitāti. 2000. gadā The Dandy Warhols izdod savu pagaidām veiksmīgāko ierakstu, kas, pateicoties kādā reklāmā izmantotajam hitam "Bohemian Like You", gūst ievērojamus panākumus.

Šogad grupa mainījusi gan savu vizuālo tēlu, katrā ziņā par to liecina albuma pirmais video "We Used To Be Friends", gan mūzikas stilu, kas kļuvis daudz elektroniskāks un vieglāks. Albumā ir vairāki potenciāli radio hiti, un tas, manuprāt, komplektā ar solista Kourtnija Teilora (Cortney Taylor) harismātisko skatuves tēlu nodrošinās arī šā ieraksta komerciālos panākumus.

Grupas muzikālās ietekmes, īpaši agrīnajos ierakstos, nav īpaši grūti atpazīt, "I Am Sound" un "Dandy Warhols Love Almost Everyone" ir divi skaņdarbi šajā ierakstā, kas ļoti atgādina agrīnos The Police un David Bowie ierakstus. Kopumā, manuprāt, plate ir labāk sakārtota un konceptuālāka par grupas iepriekšējiem ierakstiem.

Izdošanas datums 19.05.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu