Wiz Khalifa «Rolling Papers» (51)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pasaules mūzikas topos turpina dominēt hiphopa, R&B un deju mūzikas stilu sakausēti skaņdarbi. Viena no hiphopa mūzikas «karstākajām» uzlēcošajām zvaigznēm ir 23 gadus vecais Pitsburgas iedzīvotājs Kamerons Džibrils Tomazs (Cameron Jibril Thomaz) jeb Vizs Kalifa (Wiz Khalifa).

Wiz Khalifa «Rolling Papers»

(Atlantic, Rostrum)

8/12

Savās albumu recenzijās vienmēr esmu centies ieskicēt svarīgāko katrā no populārās mūzikas žanriem. Protams, hiphopa mūzikas izdoto albumu skaits katru gadu ir mežonīgi liels un visu to aptvert ir gandrīz neiespējami, taču par svarīgāko un populārāko šajā žanrā, šķiet, «TVNET Mūzika» ir rakstījusi. Pagājušogad hiphopa mūzikas ainava nebija iedomājama bez Nikijas Mināžas, Kanjes Vesta, «B.O.B.», «The Roots», Dreika (Drake), Eminema un Big Boja, bet šogad viens no «karstākajiem» hiphopa vārdiem ir «Wiz Khalifa».

Protams, šis gads jau atnesis jaunus Lupes Fiasko (Lupe Fiasco), «Diddy Dirty Money», «Raekwon», T.I., Taliba Kvālī (Talib Kweli), «Pharoahe Monch» u.c. žanra ierakstus, taču «Wiz Khalifa», galvenokārt pateicoties pagājušā gada megagrāvējam «Black and Yellow» (to producējusi norvēģu hitu mašīna StarGate), ir izvirzījies hiphopa mūzikas starmešu epicentrā.

Latvijas kontekstā «Wiz Khalifa» personība ir interesanta arī tādēļ, ka vienu no repera miksteipa «Kush & Orange Juice» dziesmām «Up» producējis pašmāju bītmeikers X.O. (īstajā vārdā Helmuts Šteins).

Wiz Khalifa "Rolling Papers"
Wiz Khalifa "Rolling Papers" Foto: Publicitātes foto

Jaunajā albumā Kalifa nesadarbojas ar kādiem lielajiem hiphopa dūžiem (Too Short un Curren$y tomēr nav tik lielas zvaigznes), galvenokārt visas rīmes ir paša Viza rečitētas. Interesanti, ka trīs dziesmas albumā producējis augstāk minētais norvēģu duets «StarGate», kas pirms tam vairāk specializējies R&B mūzikā (lielākā daļa Rianas dziesmu, Bejonsē, Kriss Brauns u.c.). Šoreiz abi četrdesmitgadnieki Tūrs Hermansens (Tor Erik Hermansen) un Mikels Eriksens (Mikkel Storleer Eriksen) pamanījušies radīt arī hiphopa supergrāvēju. «StarGate» atbildīgi arī par aktuālo singlu «Roll Up» (skat. video), kas ir precīzs šāviens šā brīža aktuālajā R&B un hiphopa komercformātā.

Viss albums kopumā, protams, nav nekāds andergraunds, bet gan precīzi izrēķināts hiphopa produkts, kura singliem šogad lemts bieži viesoties «Billboard» topā. Arī pats Kalifa savās dziesmās neko daudz par sevi nepastāsta. Skaidrs ir viens - viņam tīk iedzert, ballēties, baudīt daiļā dzimuma klātbūtni un, protams, uzvilkt kādu kāsi...

Izdošanas datums - 29.03.2011.


Komentāri (51)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu