The White Stripes "Get Behind Me Satan" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas koncerta priekšvakarā neliels ieskats dueta The White Stripes piektajā un, manuprāt, mākslinieku labākajā veikumā "Get Behind Me Satan".

The White Stripes "Get Behind Me Satan" (V2) 10/12

"Get Behind Me Satan" varētu būt Džeka (Jack White) Megas Vaitas (Meg White) muzikālā brieduma albums, tas nav tik skaļš un primitīvs blūza un pankroka hibrīds kā dueta iepriekšējie veikumi. Albumā dominē akustiskā ģitāra, klavieres, vienkāršas perkusijas un pat marimba ("Nurse"). Interesanti, ka koncertos minētais instruments tā arī gandrīz netiek izmantots un lielāko uzstāšanās laiku nostāv skatuves stūrī.

Arī vizuālais grupas tēls ir kļuvis skarbāks - melna kovboju cepure, musketieru ūsiņas, melni gari mati un šoreiz sarkanās, baltās un melnās krāsas izmantošānā dominē melnā. Iespējams, Vaita sirdi tomēr ir salauzusi viņa bijusī draudzene - aktrise Renē Zelvēgere...

Plate sākas ar Megas pulsējošo basbungu un Džeka nervozo falsetu singlā "Blue Orchid", savukārt liriskais "Nurse" turpinās ar marimbas un klavieru skaņām, kas, skaņdarbam attīstoties, apaug ar dažādām perkusijām un psihodeliskiem ģitāras sienu iestarpinājumiem. Viens no plates jaukākajiem pārsteigumiem ir Megas dziedātais īsais fragments, tāds kā veltījums brālim - "Passive Manipulation":

"Women... Don''t just succumb to the wishes of your brothers, You need to know the difference... Between a father and a lover."

Viena no albuma dīvainākajām ietekmēm ir leģendārā 40. gadu Holivdas aktrise Rita Heivorta (Rita Hayworth) un viņas baltās orhidejas. Vaits aktrisei veltījis divas kompozīcijas "Take, Take, Take" un "White Moon". Plates nosaukumam ir bibliska asociācija, tiesa, netop skaidrs, vai The White Stripes ar pašu "tumšo pazemes valdnieku" ir uz vienu roku... nav tik svarīgi. Tiekamies koncertā!

Izdošanas datums 07.06.2005.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu