The Vaccines «What Did You Expect From The Vaccines?» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Raidsabiedrības BBC aptaujā «Sound of 2011», kurā vairāk nekā 160 galvenie Lielbritānijas mūzikas kritiķi prognozē nākamā gada uzlecošās zvaigznes, kā trešais perspektīvākais mākslinieks gada sākumā izsēts Londonas kvartets «The Vaccines».

The Vaccines «What Did You Expect From The Vaccines?»

(Columbia Records)

10/12

«The Vaccines» izveidojās tikai pagājušā gada jūnijā. Grupas pamatā muzicē vokālists un ģitārists Džastins Jangs (Justin Young), kurš agrāk folkmūziķu aprindās bija pazīstams kā indīfolka dziesminieks «Jay Jay Pistolet». Bijis uz viena viļņa ar Lauru Mārlingu, grupu «Noah & The Whale» un istabas biedru Markusu Mamfordu (Marcus Mumford), kurš tagad, protams, ir supergrupas «Mumford & Sons» līderis.

Jangam, kurš vizuāli ir nedaudz līdzīgs īru aktierim Kolinam Farelam (Colin Farrell), acīmredzot nedaudz apnika šī indīfolka jeb «nu-folk» birka (arī man, ja godīgi, šie akustiskie trubadūri ir sajukuši vienā bezformīgā, bezpersoniskā masā) un viņš izlēma dibināt «normālu ģitārroka grupu».

«The Vaccines» kodolu sākotnēji izveidoja Jangs kopā ar otru ģitāristu, «The Horrors» dalībnieka Toma Kovana jaunāko brāli Frediju Kovanu (Freddie Cowan), vēlāk puišiem pievienojās islandiešu puisis Arni Hjorvars (Árni Hjörvar), kas spēlē basu un bundzinieks Pīts Robertsons (Pete Robertson). Pirmo demo «If You Wanna» pagājušā gada vasarā par labu atzina ietekmīgais dīdžejs Zeins Lovs (Zane Lowe).

The Vaccines "What Did You Expect From The Vaccines?"
The Vaccines "What Did You Expect From The Vaccines?" Foto: Publicitātes foto

Kā skaidro Jangs, grupas nosaukums «The Vaccines» (Vakcīnas) neesot saistīts ar narkotikām vai ko tml.

«»The Vaccines» varētu būt perfekts kādas 1950.gadu rokenrola, 1960.gadu garāžroka vai 1980.gadu hārdkora grupas nosaukums.

Es brīnos, ka tas vēl nebija izmantots. Es domāju, ka šis nosaukums sakausē dažādus žanrus un laikmetu,» kādā intervijā skaidro Jangs.

Muzikāli grupa izklausās pietiekoši tradicionāli - kaut kas no pankroka, kaut kas no britpopa, no garāžroka... Ja ievadošais «Wreckin' Bar (Ra Ra Ra)» tiešām varētu būt kāds «Ramones» skaņdarbs, kuru producējis Fils Spektors (daudz halles), tad sekojošais «If You Wanna» jau ir kaut kas no «Interpol», «Joy Division» sērijas, tikai ar daudz pozitīvāku melodiju. Arī «A Lack of Understanding» ir pietiekami «interpolisks», asociatīvi turpat atrodas arī jaunie «White Lies», tikai, atkārtošos, Janga dziedājums un melodijas nav tik tumšas, bet gan romantiskas, apcerīgas un pozitīvi lādētas.

35 minūšu garajā debijas platē ir arī liriskas atkāpes, piemēram, «Wetsuit», kas stāsta par bērnības atmiņām un muzikāli nedaudz sasaucas ar Janga drauga grupu «Mumford & Sons». Sekojošais «Nørgaard» varētu būt «Vampire Weekend» un «The Wedding Present» krustojums, savukārt viena no albuma labākajām dziesmām (manuprāt, labākā) «Post Break-Up Sex» (skat. video) balstās uz taisna roka ritma, četriem akordiem un visiem saprotamu stadionu cienīgu piedziedājumu...

"Post break-up sex
that helps you forget your ex.
What did you expect from post break up sex?"

Simpātiska debijas plate, kuras galvenā vērtība - lieliski teksti un spēcīgas melodijas.

Izdošanas datums - 14.03.2011.


Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu