The Killers «Sam's Town» (48)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Cik gan daudzas vērtīgas minūtes esmu zaudējis, klausoties no jauna un no jauna jauno «The Killers» plati, cerībā, ka kaut kas labs tomēr tur atradīsies...

The Killers «Sam's Town»

(Mercury)

6/12

Pirmkārt jau, ilgi klausoties «The Killers», sāk sāpēt galva, kaut kas ļoti nepatīkams tomēr piemīt Brendona Floversa (Brandon Flowers) balss tembram un kopējam plates skanējumam. Ja «Sam's Town» uztver kā fona mūziku, tad no šādas skaņu devas var palikt vienkārši nervozs (varam veikt pētījumu, ja kāds netic), ja to klausās kā klausāmvielu, tad vienmuļais aranžējums, epohālais, himniskais skanējums un asais (nepatīkami) māsters vienkārši ir neizturams. Tad jau labāk klausīties «Sepulturu» vai «God Is My Co Pilot».

Otrkārt (pirmo argumentu īpaši nopietni gan neuztveriet) grupu acīmredzami ir piemeklējusi lielummānijas slimība - visam jāskan grandiozi, vēstījumam jābūt pārpasaulīgam, klipiem jābūt teju vai vēsturisku kinodrāmu līmenī utt.

Treškārt - Floversa teksti ir pamatskolas dzejnieka-iesācēja veiksmīgu atskaņu savirpinājums: «The thunder speaks for the sky/And on the cold wet dirt I cry.» vai «The tears come out of my eye/In my eye there»s a sty/Why?» Oriģinālas rīmes kā «higher», «wire», «fire», un «higher», «burn» un «turn» utt.

Jāsaka, ka «Sam's Town» nav atnesis gluži tos mūzikas kritiķu un klausītāju uzslavu plūdus, ko paši puiši cerējuši. Viens no iemesliem, ko tā starp citu izmetis grupas ģitārists Deivs Keinings (Dave Keuning), iespējams, ir «The Killers» «nepareizās» ietekmes: «Mēs visi ansamblī klausāmies savas mīļākās grupas un ietekmējamies no tām. Mēs cenšamies un radām pēc iespējas labākas dziesmas. Iespējams, ka mēs cenšamies būt tikpat labi kā «Coldplay», saprotiet, mēs cenšamies viņus ņemt par piemēru, par ietekmi,» viņš atklājis kādā intervijā.

"Sam's Town"
"Sam's Town" Foto: Publicitātes foto

Savukārt Floverss atklājis, ka ļoti ietekmējies no «The Strokes» pēdējās plates. Mūzikas kritiķi vēl piemet klāt Brūsa Springstīna, U2 stadionhimnu ambīcijas, un «The Killers», var teikt, ir paši sevi samaluši šajā šovbiznesa gaļasmašīnā.

Neteikšu, ka pirms diviem gadiem biju īpaši lielā sajūsmā par grupas debijas plati «Hot Fuss», taču tur bija atrodami vismaz pāris lieliski hitsingli. Jaunā albuma galvenais singls «When You Were Young» vēl nedaudz tuvojas «Somebody Told Me» vai «Mr. Brightside» kvalitātes latiņai, taču visu izbojā, manuprāt, dziesmai neatbilstošs video. Pats video pats par sevi ir lielisks, taču tas vairāk piestāvētu, piemēram, «Calexico». Vēl, izraujot no konteksta, labi skan «Read My Mind», bet viss pārējais ir pārproducēts amerikāņu alternatīvā roka produkts bez dvēseles un sirds. Varbūt koncertos skan dzīvāk...

Izdošanas datums 02.10.2006.

Komentāri (48)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu