Cerys Matthews "Never Said Goodbye"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Velsas sirēna - bijusī grupas Catatonia dziedātāja Kerisa Metjūza (Cerys Matthews) laidusi klajā otro studijas plati "Never Said Goodbye".

Cerys Matthews "Never Said Goodbye" (Rough Trade) 8/12

Atšķirībā no debijas solo veikuma , kas bija ierakstīts kantri mūzikas Mekā Nešvilā, ASV un kurā Kerisa izpildīja daudzas citu komponistu dziesmas, jaunais disks ir orientēts uz plašāku auditoriju. Varētu pat teikt, ka jaunā plate varētu būt arī atkal apvienojušās grupas Catatonia jauns ieraksts.

Atzīšos, ka pirmo reizi noklausoties plati, biju nedaudz vīlies - albums likās pārāk trokšņains (salīdzinoši), telpiskās bungas uzkrītoši atgādināja Flaming Lips skaņu un kopumā plate likās pārāk komerciāla. Tomēr pēc kada laika manas domas par plati sāka mainīties uz labo pusi, iespējams pie vainas rudenīgais laiks vai radiostaciju uzcītīgā aktuālā singla "Open Roads" biežā rotācija.

Pati dziedātāja raksturo plati kā "pozitīvu" un tas varbūt būtu precīzāks apzīmējums nekā "komerciālu" vai "popsīgu". Ņemot vērā Metjūzas pēdējo gadu dzīvesveidu - 1999. gadā pārciests nervu sabrukums ("Man bija kas līdzīgs nervu sabrukumam, un man nācās apstāties. Es domāju, vainīga bija pārstrādāšanās," stāstīja Metjūza žurnālam "NME"), alkohols, narkotikas, nogurums, biežie koncerti, nav brīnums, ka Kerisa centusies savākties un radīt kaut ko pozitīvāku. Galu galā Kerisa 90. gadu beigās bija kļuvusi par vienu no populārākajām britu māksliniecēm; "Catatonia" panākumi, lielisks kopdarbs ar grupu Space "The Ballad Of Tom Jones" un pat duets ar lielo siržu lauzēju Tomu Džounsu ... Iespaidīgi!

Nesen Metjūzas atzinusies, ka bijusi tuvu nāvei. Pie vainas heroīns, no kura dziedātājai esot alerģija. "Es nespēju paiet, es nevarētu paelpot. Man bija alerģija pret heroīnu. Mans ķermenis to nepieņēma. Tas piepilda plaušas, un tu vienkārši nosmoc. Vienīgais, ko vari darīt, ir pieņemt lēmumu dzīvot vai mirt. Es būtu pagalam, ja nebūtu pieņēmusi pareizo lēmumu," komentēja Metjūza.

"Divu nedēļu laikā man negaidīti piezvanīja gan Bobs Dilans, gan arī Kets Stīvens, kas deva man vajadzīgo spēku atkal piecelties. Es nezinu, kāpēc viņi man piezvanīja. Tas viss notika pilnīgi negaidīti," viņa turpināja.

Jā nedaudz atskatās vēsturē, tad Metjūzas debijas plates viens no galvenajiem radītājiem bija Boba Dilana ilggadējais slaidģitārists Bakijs Beksters (Bucky Baxter), iespējams tieši viņš lūdza Dilanam sniegt palīdzīgu roku nelaimē nonākušajai Kerisai?

Jaunās plates pirmie skaņdarbi "Streets Of New York", "A Bird In Hand" un Air noskaņās ieturētais "Oxygen" droši varētu būt veiksmīgi singli, tiesa, albuma otrā puse, manuprāt, tomēr nav tik izdevusies.

Atceros 1998. gadu, kad regulāri klausījos BBC World radio pārraidītos mūzikas raidījumus un albumu top 40. Tieši kādā no šiem topiem arī pirmo reizi izdzirdēju tolaik mazpazīstamo grupu "Catatonia" un singlu . Laikam jau šāds pirmais iespaids ir visnoturīgākais, jo neko labāku no Kerisas vairs nekad vēlāk nebiju dzirdējis ...

Izdošanas datums: 21.08.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu