Sufjan Stevens «Greetings From Michigan The Great Lake State» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mičigana, ASV, ir pasaulei devusi gan Motown soulmūziku un skaistas mašīnas, gan Detroitā dzimušo dziesminieku Sufjanu Stevensu (Sufjan Stevens), kura trešais studijas ieraksts pilnībā veltīts dzimtajam Mičiganas štatam.

Sufjan Stevens «Greetings From Michigan The Great Lake State»

(Asthmatic)

11/12

28 gadus vecais multiintrumentālists Sufjans albumā iespēlējis pats gandrīz visus mūzikas instrumentus, sākot no bandžo un ģitāras, beidzot ar taustiņiem un perkusijām. Rezultātā radot kaut ko no tradicionālā akustiskā folka, postroka un minimālista Stīve Reiha (Steve Reich) dekoratīvisma.

Sufjans atšķirībā no daudziem mūsdienu dziesminiekiem (Bonnie Prince Billy, M.Ward, Songs:Ohia) ir parūpējies arī par to klausītāju daļu, kas dziesmu tekstiem nepievērš sevišķu uzmanību. Mākslinieka skaniskais pavadījums ir ļoti muzikāls, niansēts, smalki aranžēts un rūpīgi pārdomāts. Daudz garlaicīgāks, manuprāt, ir dziesminieka teksts vienkāršas ģitāras pavadījumā, lai cik saturīgs un uzrunājošs tas būtu.

Sufjans guvis arī mūzikas kritiķu atzinību un bieži sastopams dažādos gada labāko un interesantāko ierakstu topos, man atliek tikai tam pievienoties. «Greetings From Michigan The Great Lake State» tiešām ir, manuprāt, viens no patīkamākajiem 2003. gada muzikālajiem pārsteigumiem.

Izdošanas datums 01.07.2003.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu