The Strokes "Angles"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupās, kurās visi dalībnieki ir lielas personības vai vismaz tā jūtas, agri vai vēlu sākas šķelšanās, cīņa par ietekmi. Šāda šķelšanās pēc 2006.gada albuma "First Impressions Of Earth" (precīzāk 2007.gadā) skāra arī vienu no pagājušā gadu desmita svarīgākajām rokgrupām "The Strokes". Šogad puiši ir atpakaļ!

The Strokes "Angles"

(RCA)

7/12

Pēc dažādiem blakusprojektiem (redzamākais no tiem solista Džuliana Kasablankasa (Julian Casablancas) albums) un ilgām "atkalapvienošanās" spekulācijām presē beidzot divu gadu ilgais darbs dažādās studijās šonedēļ ieraudzījis dienas gaismu.

No daudzajām intervijām var secināt, ka šis ceturtā studijas albuma ieraksts bijis ļoti sarežģīts un pat mokošs un nepatīkams. "Angles" pirmo dziesmu aizmetņi radušies 2009.gadā, kad Kasablankass kopā ar ģitāristu Niku Valensī (Nick Valensi) sacerējuši trīs jaunas dziesmas. Viens no pirmajiem jaunā albuma izdošanas datumiem, kas izskanēja publiski, bija 2009.gada novembris, taču grupa nolēma, ka jaunais materiāls nav pietiekami spēcīgs, un sāka visu no jauna. Seko neveiksmīga sadarbība ar producentu Džo Čikarelli (Joe Chicarelli), kā rezultātā albumā iekļauta tikai viena Čikarelli producēta kompozīcija "Life Is Simple in the Moonlight", līdz grupa nolemj doties ģitārista Alberta Hamonda (Albert Hammond, Jr.) mājas studijā, lai turpinātu darbu.

Vēl pirms dažiem mēnešiem Valensī savā blogā rakstīja, ka aizvainojums grupas dalībnieku starpā vēl joprojām ir jūtams un darbs studijā ir īpaši mokošs.

"Vēl joprojām ir tāda kā aizvainojuma un naidīguma pēcgarša grupā, varbūt visiem vienkārši savajadzējās naudu vai tml.,"

rakstīja Valensī.

The Strokes "Angles"
The Strokes "Angles" Foto: Publicitātes foto

"Es gribu "Thin Lizzy" stila, kung-fu roka albumu ar 1980.gadu melodijām, taču iespējas, ka tāds tas būs, ir tikai 20%," viņš izteicies kādā intervijā.

Šāda smagnēja sajūta mani pārņēma, arī vairākkārt noklausoties "Angles".

Albums ir klausāms un kvalitatīvs, taču mani nepamet sajūta, ka tas tapis pienākuma pēc - formāli.

Arī stilistiski ir jūtami teju vai pieci (tik, cik dalībnieku) dažādi "The Strokes".

"Man ir sajūta, ka mēs varam labāk un to pierādīsim ar nākamo albumu," nedrošību par "Angles" muzikālo kvalitāti apliecina Valensī.

Kā tad izklausās jaunais "Angles"? Ievadošais "Machu Picchu" pārsteidz ar regeja ritmu un 1980.gadu bungu skaņu (acīmredzot Kasablankasa pirksts), sekojošais "Under Cover of Darkness", kas izdots kā pirmais singls, ir atsauce uz grupas raupjo garāžroka debijas plati un patiks visiem "Is This It" faniem. Seko izteikts 1980.gadu skaņdarbs "Ladyhawke" garā "Two Kinds of Happiness" un futūristiskā roka skaņu mudžeklis "You're So Right". Viens no albuma labākajiem skaņdarbiem ir Nika Valensī "Taken For a Fool", kas patiesībā droši iekļautos arī Kasablankasa soloalbumā. "Games" ir dīvains solis "Pet Shop Boys" virzienā, savukārt "Call Me Back" liriskie bosanovas ritmi, visticamāk, ir tuvi bundziniekam Fabricio Moretti (Fabrizio Moretti). Augstāk minētās īru grupas "Thin Lizzy" hārdroka ietekme jūtama glemroķīgajā "Gratisfaction", savukārt "Metabolism", manuprāt, ir pagalam neveiksmīgs "Muse" klons.

Labākās dziesmas: "Machu Picchu", "Life is Simple in the Moonlight" un "Taken For a Fool".

Pēc šīs smagās radošās transformācijas ar cerībām jāgaida jauns, daudz labāks "The Strokes" ieraksts. Pagaidām vērtējums - viduvēji.

Izdošanas datums - 18.03.2011.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu