Ima Robot "Ima Robot" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas mūzikas veikalos jau nopērkams sensacionālais "I’m Robot" jeb Ima Robot ieraksts, kas, manuprāt, pagaidām ir viens no spilgtākajiem šā gada debijas ierakstiem.

Ima Robot "Ima Robot" (Virgin) 10/12

Kamēr britu salas grimst arvien dziļāk 60. 70. un pat 80. gadu nostalģijas jūrā (The Coral, Darkness u.c.), Ima Robot piedāvā pilnīgi citu skatījumu, proti, labākais, kas britu mūzikā bijis 90. gados + mūsdienas.

Grupas debijas ierakstā saklausāms gan kaut kas no Blur dinamisma, Pulp traģikomiskās smeldzes, Supergrass roka attieksmes, gan Zoot Woman gaumīgā mūsdienu 80. gadu melodiskuma.

Kaut arī grupa izveidojās ASV, Losandželosā, tās skanējums nav īsti raksturīgs amerikāņu rokam, tieši pretēji.

Tās sastāvs:

Alex Ebert – balss Justin Meldal-Johnsen – bass, Timmy "The Terror" Anderson - ģitāra, programmēšana, Oligee - sinteztors, ritma ģitāra, Joey Waronker – bungas.

Grupas dibinātājs un līderis Džastins Meldals Jonsens (Justin Meldal-Johnsen) pirms Ima Robot 8 gadus spēlējis kopā ar Beka (Beck) pavadošo grupu, kā arī sadarbojies ar Toriju Eimosu (Tori Amos), Air, Frenku Bleku (Frank Black), Mars Volta u.c. Viens no rokmūzikas gada lielākajiem atklājumiem!

Izdošanas datums 16.10.2003.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu