Nancy Sinatra «Nancy Sinatra» (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenā Frenka Sinatras meita, 64 gadus vecā Nensija Sinatra (Nancy Sinatra) pēc ilgāka pārtraukuma laiž klajā jaunu studijas ierakstu, kurā sadarbojas ar vairākām mūsdienu rokmūzikas slavenībām.

Nancy Sinatra «Nancy Sinatra»

(Sanctuary)

8/12

Gada sākumā līdzīga rakstura muzikālā sadarbība starp 70. gadus veco kantrī dīvu Loretu Linu (Loretta Lynn) un The White Stripes līderi Džeku Vaitu pierādīja, ka, pareizi producējot un iesaiņojot, rezultāts var būt pievilcīgs arī šodienas kontekstā.

Nensija Sinatra, ko daudzi, iespējams, zināja tikai pēc slavenās 60. gadu Lī Hazelvuda dziesmas "These Boots Are Made for Walkin’», pagājušogad pamanījās iekļūt kulta režisora Kventina Tarantino uzmanības lokā. Filmā un filmas skaņu celiņā iekļautais "Bang Bang (My Baby Shot Me Down)", kļuva par vienu no lentes «Kill Bill» centrālajiem zīmoliem. Protams, interese par Nensiju pēc šīs filmas būtiski pastiprinājās, kā rezultāts ir nesen klajā laistais skaņu ieraksts.

Galvenais «vaininieks» šā projekta īstenošanā ir bijušais The Smiths dziedātājs Morisejs, kurš, būdams liels Nensijas mūzikas pielūdzējs, iepazīstināja mākslinieci ar ierakstu izdevniecību «Sanctuary». Platē arī iekļauta viena Moriseja kompozīcija «Let Me Kiss You», kas oriģināli atrodama dziedātāja šā gada soloierakstā «You Are The Quarry».

Pie ieraksta strādājuši arī citi Sinatras cienītāji – Džārviss Kokers un Ričards Houlijs (Pulp), Bono un Edžs (U2), Tērstons Mūrs (Thurston Moore) no «Sonic Youth», Stīvens van Zandts, Pīts Jorns u.c. Manuprāt, viens no plates labākajiem skaņdarbiem ir Džoija Bērna (Calexico) producētais americana garā ieturētais «Burnin’ Down The Spark». Teicamas ir arī Džarvisa Kokera divas kompozīcijas «Don’t Let Him Waste Your Time», kas drīzāk tuvinās Ričarda Haulija darbiem, kā arī palpiskais «Baby’s Coming Back To Me».

Daudzi mūzikas kritiķi par vājāko plates punktu uzskata Sonic Youth dalībnieka Thurston Moore stipri atšķirīgo «Momma"s Boy», taču, manuprāt, Nensijas pietušētā, deklamējošā dziedāšanas maniere, kas sasaucas ar Kimas Gordonas (Sonic Youth) neirotisko vokālu, ir veiksmīgs eksperiments. To pašu varētu teikt arī par visu plati kopumā, ar atsevišķiem izņēmumiem tā noteikti ir izdevusies.

Izdošanas datums 28.09.2004.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu