Zwan "Mary Star Of The Sea"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Janvāra pirmajās nedēļās klajā nākuši ievērības vērti ieraksti, starp kuriem skaļākais notikums varētu būt Smashing Pumpkins līdera Bilija Korgana (Billy Corgan) jaunais projekts Zwan.

Zwan "Mary Star Of The Sea"

(Warner)

10/12

Viena no 90. gadu rokmūzikas ikonām - Smashing Pumpkins - pēc izjukšanas 2000. gadā pielika punktu ilggadējai veiksmīgu ierakstu un koncertu sērijai. Tās līderis Bilijs Korgans neilgu laiku piedalījās savu elku New Order ierakstos un koncertos, paralēli tam plānojot savu otro atnākšanu Zwan veidolā.

Jāatzīst, ka Korgans ir izdarījis teicamu mūziķu atlasi, pieaicinot grupā ex-Slint un Tortoise dalībnieku Deividu Padžo (David Pajo), kurš pats par sevi ir pietiekoši liels mākslinieks (katrā ziņa "Slint" nozīme rokmūzikas attīstībā varētu būt nozīmīgāka par Smashing Pumpkins ieguldījumu), grupas Chavez un Skunk ģitāristu Metu Svīniju (Matt Sweeney), basģitāristi Paz Lechantin un bijušo kolēģi bundzinieku Džimiju Čemberlinu (Jimmy Chamberlin).

"Mary Star Of The Sea" ir melodisks, optimistisks un viegli uztverams ieraksts, katrā ziņā šeit nav Džeimsa Ihas (James Iha) smagnējās ģitāras un Korgana „rokmūzikas glābēja” ambīciju. Patiesībā rodas iespaids, ka tikai tagad Korgans ir patiešām apmierināts ar to, kas viņš ir un ko viņš dara. Katrs otrais albuma skaņdarbs ir potenciāls hits. Par muzikālo novatorismu šeit runāt būtu nevietā, jo izskatās, ka Korgans ir palicis uzticīgs sen pārbaudītām dziesmu sacerēšanas un aranžēšanas formulām.

Albuma pirmais skaņdarbs „Lyric” nedaudz samulsina, jo tas ir ārkārtīgi līdzīgs grupas Pixies vokālajam tandēmam Kimai Dīlai (Kim Deal) un Black Francis. Tas, liekas, ir vienīgais skaņdarbs, kurā dzirdama ex-Perfect Circle dalībnieces Paz Lechantin balss.

Izdošanas datums: 28.01.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu