Charles Bradley "No Time for Dreaming"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu soulmūzikas dziedātājs Čārlzs Bredlijs (Charles Bradley) beidzot 62 gadu vecumā laiž klajā savu debijas albumu "No Time for Dreaming".

Charles Bradley "No Time for Dreaming"

(Daptone/Dunham)

8/12

Bredlijs droši ierindojams blakus tādiem vārdiem kā skotu dziedošā mājsaimniece Sūzana Boila (Susan Boyle) un "Zelta radio balss" ("Golden Radio Voice") īpašnieks - bezpajumtnieks Teds Viljamss (Ted Williams), kuri savus lielākos panākumus guvuši, būdami jau cienījamā vecumā.

Fascinējoša ir Bredlija biogrāfija (skat. resursos) un ceļš līdz savam pirmajam ierakstam. Jāpiebilst, ka Bredliju atradusi retrosoula izdevniecība "Daptone", kas pēdējos gados reanimē klasisko 1960.gadu soulmūziku un laidusi klajā arī 53 gadus vecās Šāronas Džounsas (Sharon Jones), Lī Fīldsa (Lee Fields) un teju 70 gadu vecās Naomi Šeltones (Naomi Shelton) soulmūzikas ierakstus.

Īsumā. Bredlijs dzimis 1948.gadā, bērnībā daudz dzīvojis uz Bruklinas ielām. Viņa dzīve mainījās, kad 1962.gadā māsa viņu aizveda uz Džeimsa Brauna (James Brown) koncertu. Kopš tās reizes Bredlijs saprata, ka vēlas savu dzīvi saistīt ar mūziku. Drīz jauneklis atrada darbu kā pavārs, izveidojis savu pirmo grupu, taču Vjetnamas karš pārvilka visam svītru, iesaukdams dienestā Bredlija grupas biedrus. Pats viņš bija spiests strādāt kādā Ņujorkas psihiatriskās klīnikas virtuvē.

Pēc deviņiem gadiem slimnīcā Bredlijs "aizstopēja" līdz pašai Aļaskai, kur arī kādu laiku strādāja par pavāru. Tomēr drīz atgriezās ASV, Kalifornijā, kur nodzīvoja turpmākos 20 gadus. Laiku pa laikam arī muzicēja...

Charles Bradley "No Time for Dreaming"
Charles Bradley "No Time for Dreaming" Foto: Publicitātes foto

Veiksmīga izrādījās Bredlija un grupas "The Bullets" mūziķa Tomasa Breneka (Thomas Brenneck) radošā sadarbība, kuras rezultātā tapis arī šis pirmais dziedātāja soloalbums.

Muzikāli šis droši varētu būt kāds nozaudēts Otisa Redinga 1960.gadu ieraksts, ar dziesmām par Ameriku, mīlu un nāvi. Albuma noslēdzošais skaņdarbs "Heartaches and Pain" ir autobiogrāfisks stāsts par brāļa nāvi: "Brother is gone... Heartaches and Pain..."

Monolīts darbs, kurā varbūt pietrūkst kāda "lipīgāka hita", taču kopumā lielisks soul revival paraugs.

Izdošanas datums - 25.01.2011.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu