Röyksopp "Junior" (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Norvēģu elektroniskās mūzikas projekts "Röyksopp" šonedēļ atgriežas ar jaunu, trešo studijas plati "Junior".

Röyksopp "Junior"  

(Astralwerks)  

9/12

Kopš dueta debijas albuma Vimeo ar tādiem singliem kā "Eple" un "Poor Leno" pagājuši jau astoņi gadi, šajā laikā norvēģu puiši Torbjorns Bruntlands (Torbjorn Brundtland) un Sveins Berge (Svein Berge) paveikuši to, par ko daudzi Norvēģijā tikai sapņo - komerciāli panākumi gan dzimtenē, gan tālu aiz tās robežām, vairākas prestižas mūzikas balvas, izpārdoti koncerti u.tml.

2005. gadā seko plate Vimeo, par kuras spilgtākajiem singliem kļūst "Only this moment" un "What Else is There", kuram pa virsu 80. gadu manierē balsi iedziedājusi Karina Dreijere (Karin Dreijer) no grupas "The Knife".

Šonedēļ skaistās Bergenas pilsētas iedzīvotāji Torbjorns un Sveins laiž klajā jaunu, kā paši puiši dēvē, pavasarīgu albumu "Junior", kuram, starp citu, gada beigās sekos otrā daļa - rudens noskaņās ieturētais "Senior".

Mūzikas prese jauno veikumu dēvē par abu iepriekšējo albumu sakausējumu. Tajā kā viesvokālisti piedalās tikai skandināvu solisti Like Lī (Lykke Li), Robina (Robyn), Karina Dreijere un Anneli Drekere. Diemžēl pirmā albuma lielākais vokālais trumpis - Ērlans Oije (Erlend Øye) šeit nav atrodams.

Nav šaubu, Torbjorns un Sveins ir perfekcionisti un katru kompozīciju albumā no tehniskā un skaņas viedokļa ir nopulējuši līdz nevainojamam spīdumam, un tas, vai jums tīk vai netīk pieaicināto viesvokālistu devums, visticamāk, būs izšķirošais faktors šā albuma vērtējumā. Man, ja godīgi, pietrūkst Ērlanda Oijes un, manuprāt, arī viena no četrām dziedošajām dāmām tomēr šeit ir lieka (nevaru gan izšķirties, kura). Tomēr specifiskie Dreijeres un Robinas vokāli novērš domas no paša "Röyksopp" un aizceļo pie meiteņu paralēlajām pasaulēm The Knife, Fever Ray, Kleerup u.tml. Tiesa, ļoti organiski un neuzbāzīgi "Röyksopp" skaņas ainavā iekļāvusies Like Lī ("Miss It So Much") un jau pastāvīgā "Röyksopp" viešņa Anneli Drekere (Anneli Drecker).

Röyksopp "Junior"
Röyksopp "Junior" Foto: Publicitātes foto

Kopumā, protams, kvalitatīva popmūzika.

Izdošanas datums - 23.03.2009.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu