Four Tet "Rounds"

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Elektroniskās mūzikas projekts Four Tet laiž klajā jaunu albumu "Rounds".

Four Tet "Rounds"

(Domino)

11/12

Four Tet pamatā ir viens cilvēks - Kīrans Hebdens (Kieran Hebden), kas rada mūziku pie datora savā pilsētas dzīvoklītī. Cilvēks, kas 1996. gadā ar pāris koledžas draugiem izveidoja postroka grupu Fridge, vienmēr paralēli grupas ierakstiem aizrāvies ar elektroniskās mūzikas eksperimentiem.

Four Tet debitē 1999. gadā ar plati "Dialogue", kas mūziķu aprindās gūst visai labas atsauksmes. 2001. gadā seko "Pause", un šogad klajā nācis mākslinieka trešais ieraksts "Rounds", kas izklausās noslīpētāks, pārdomātāks un pārliecinošāks par saviem priekšgājējiem.

Hebdens savā mūzikā veiksmīgi apvieno elektroniskās mūzikas novitātes ar postrokam raksturīgo skaņas tekstūru, pievienojot elementus no hiphopa, džeza un ambient. Mākslinieks vairāk pievēršas kompozīciju tehniskajai uzbūvei, mazāk kopējas atmosfēras veidošanai, kas rezultātā rodas pati no sevis.

Manuprāt, viens no interesantākajiem un demokrātiskākajiem elektroniskās mūzikas ierakstiem 2003. gadā.

Izdošanas datums 06.05.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu