King Biscuit Time "Black Gold"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pavisam nesen bijušais The Beta Band (1997-2004) dalībnieks Stīvs Meisons alias King Biscuit Time paziņoja, ka pamet mūziku uz visiem laikiem.

King Biscuit Time "Black Gold" (Poptones) 9/12

Šķiet, lieki atgādināt, ka The Beta Band savas pastāvēšanas laikā ietekmēja virkni mākslinieku, to skaitā Oasis līderi Noelu Galaheru, kurš sev tradicionālā stilā nospēra pāris interesantas šo skotu puišu idejas. Nav šaubu - The Beta Band bija lieliski, pat Holivudas lentē "High Fidelity" aktieris Džons Kjūzaks, kas tēloja kādu mūzikas ierakstu veikaliņa īpašnieku, klausīdamies, šķiet, "Dry The Rain", citēja: "Es tagad pārdošu piecas the Beta Band "3 EP''s" kopijas," tad piekrītoši pamāja ar galvu, nodomādams apmēram: "Tas tiešām ir kaut KAS!"

Arī dažādu mūzikas izdevumu aptaujās "3EP" ieraksts bieži iekļauts starp visu laiku labākajiem mūzikas ierakstiem, blakus The Beatles "Revolver" un Radiohead "OK Computer".

Diemžēl pēc 2004. gada plates The Beta Band pašķīrās un katrs dalībnieks pievērsās saviem projektiem: basģitārists Ričards Grīntrijs (Richard Greentree) nesen dibinājis jaunu projektu Duchess and General Collins, daži mūziķi izveidojuši kolektīvu The Aliens, savukārt savdabīgās un samtainās balss īpašnieks Stīvs Meisons jau kopš 2000. gada pazīstams arī kā King Biscuit Time.

2000. gadā Meisons jau izdeva pirmo EP "No Style" (starp citu, nesen Meisons dibinājis arī pats savu mūzikas izdevniecību ar šādu nosaukumu), taču tikai tagad King Biscuit Time debijas albums nonācis veikalos, tiesa, King Biscuit Time arī vairs neeksistē un Meisons pirms kāda laika paziņojis, ka vispār aiziet no mūzikas. Mākslinieka draugs un izdevējs Alans Makgī gan mierina, ka, visticamāk, Meisons pēc kāda laika atgriezīsies, kad būs pārvarējis uznākušo depresiju.

Ja runājam par mūziku, tad King Biscuit Time būtībā ir tā pati The Beta Band, tikai ne tik krāšņa un gaisīga. Meisons sakausē popmūzikas, indī, folka, hiphopa, elektronikas elementus, pievieno savu īpatnējo, nedaudz piesmakušo balsi, un rezultāts ir ļoti interesants.

Ievadošais singls "C I Am 15" ir savdabīgs folka hiphops ar regeja viesmākslinieka MC rečitatīvu, kas adresēts Džordžam Bušam un Tonijam Blēram ... nu, protams, kam tad citam? "Paperhead" melodija mazliet aizgūta no slavenā Džerija Rafertija (Gerry Rafferty) skaņdarba "Baker Street", taču kopumā King Biscuit Time diemžēl tā arī paliek kā lieliskās The Beta Band ēna, lai cik baudāma un patīkama tā būtu.

Izdošanas datums 16.05.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu