Isobel Campbell & Mark Lanegan "Ballad Of The Broken Seas" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādreizējā Belle and Sebastian čelliste un dziedātāja Izabela Kembela (Isobel Campbell) kopā ar grandžmūzikas smagsvaru "Screaming Trees" līderi Marku Laneganu šonedēļ laiž klajā jaunu plati.

Isobel Campbell & Mark Lanegan "Ballad Of The Broken Seas" (V2) 9/12

Izteikti sievišķīgās un trauslās balss īpašnieces Izabelas un raupjā Marka Lanegana kopdarbs neviļus atsauc atmiņā Kailijas Minogas un Nika Keiva 90. gadu slaveno duetu. Šoreiz gan katrs mākslinieks savas vokālās partijas ierakstījis atsevišķi, daļēji Skotijā, daļēji ASV. Gandrīz visas dziesmas sarakstījusi Izabela Kembela Glāzgovas skaņu ierakstu studijā, un vēlāk savu balsi iedziedājis klāt Lanegans Losandželosā.

Ja atskatāmies vēsturē, tad jau 1999. gadā Izabela Kembela izmēģināja spēkus kā no "Belle and Sebastian" neatkarīga dziesmu autore, izveidojot jaunu muzikālo projektu The Gentle Waves. Jaunais projekts ar kolēģu atbalstu izdeva divus pilnos studijas ierakstus, muzikāli balansējot starp "Belle and Sebastian" retro popu un ēterisku džeza, bosanovas un franču 60. un 70. gadu estrādes estētiku. 2003. gadā izdots arī pirmais soloalbums .

Lanegans kopš tīņa gadiem lietojis heroīnu un citas narkotiskās vielas, strādājis gadījuma darbus, ārstējies no atkarības, lietojis pārmērīgi daudz alkohola, nu jau būdams vairāk nekā 40 gadus vecs, to visu projicē savā mūzikā – narkotiku radīto izmisumu, nelaimīgu mīlestību, sarežģītās cilvēku attiecības u.tml. Savulaik populārās amerikāņu (Sietlas) grunge ēras grupas "Screaming Trees" dalībnieks, vēlāk pievienojies Queens Of The Stone Age. Kopš 90. gadu sākuma paralēli strādā pie saviem soloierakstiem, pēdējais no tiem 2004. gada .

Izabela Kembela ar Marku esot iepazinusies kādā no Queens Of The Stone Age koncertiem. Paziņojis, ka esot liels Kembelas fans, Lanegans ieminējās par iespējamo sadarbību. Izabela šo ideju sāka realizēt dzīvē, ierakstīdama vairākas jaunas dziesmas ar Lanegana balsi prātā un sazinādamās ar amerikāņu kolēģi caur internetu.

"Viņa balss ir raupja, un daudzi manu balsi dēvē par eņģelisku," komentē Kembela. "Tās ir monētas divas puses. Tiešām, tā arī mēs uz šo sadarbību abi lūkojamies. Tas arī ir ļoti sievišķīgas un vīrišķīgas sajūtas kontrasts."

Platē atrodama slavenā kantri meistara Henka Viljamsa (Hank Williams) dziesmas "Ramblin'' Man" jaunklāta versija, kas ir arī plates aktuālais singls. Muzikāli tas, manuprāt, līdzinās americana meistaru Giant Sand ierakstiem. Izabelas čukstošais, sievišķīgais vokāls lieliski iederas kopējā skaņdarba kantri noskaņā. Šo sadarbību Kembela pati salīdzina ar Lī Hazelvuda (Lee Hazlewood) un Nensijas Sinatras (Nancy Sinatra) kopdarbu 60. gadu beigās.

Izdošanas datums 30.01.2006.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu