N.E.R.D. "Fly Or Die" (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā brīža "karstākais" producentu pāris Čeds Hugo (Chad Hugo) un Farels Viljamss (Pharrell Williams), kas pazīstami kā "The Neptunes", piedāvā otro studijas plati kopā ar kolēģi Shay, šoreiz slēpjoties zem oriģinālā nosaukuma N.E.R.D.

N.E.R.D. "Fly Or Die"

(Virgin)

9/12

Kamēr "The Neptunes" producētie popmūzikas megaprojekti – Britnija Spīrsa (Britney Spears), Džastins Timberleiks (Justin Timberlake), Kelis u.c. pelna lielos miljonus, N.E.R.D. ("No One Ever Really Dies") ļauj māksliniekiem izpaust pašiem savas muzikālās ambīcijas, eksperimentējot ar dzīvajiem instrumentiem un skaņu.

Pirmajā albuma izdošanas nedēļā Amerikā N.E.R.D. panākumi ir salīdzinoši pieticīgi, proti, "Fly Or Die" pirmajā nedēļā tika pārdots 119 000 kopiju, kas nodrošina grupai 6. vietu pārdotāko ierakstu sarakstā. Mākslinieku debijas plate "In Search Of..." savulaik spēja pakāpties tikai līdz 56. vietai un līdz šai dienai pārdodot 603 000 albuma kopiju.

Ieraksts sākas ar fūzētu ģitāras rifu un tipisku "The Neptunes" bītu, ko vēlāk papildina Farela izteiksmīgais falsets, kas tik ļoti atgādina izcilo fankmūzikas meistaru Kērtisu Meifīldu (Curtis Mayfield). Diemžēl albuma vājākais punkts ir tā saturiskais dziļums, kaut skanējuma ziņā plate ir visai interesanta un muzikāla. Pirmais albuma singls "She Wants To Move" sākas ar bungu tomu pulsējošu ritmu un akustiskās ģitāras akordiem, kas pāriet uz lirisku klavieru atkāpi, lai eksplodētu dinamiskā piedziedājumā.

Skaņdarbā "Jump" piedalās viens no retajiem albuma viesmāksliniekiem Džoels Madens (Joel Madden) no The Good Charlote - "Hey, Dad/ Okay, Dad/ That''s what you say, Da/ I never could obey Dad/ Punk rock tattoos/ Leather jacket/ Good grades don''t come with that package". Aptuvenai šādi un vēl bezpersoniskāki teksti dzirdami visas plates garumā, ko tomēr, manuprāt, atsver pietiekoši savdabīgais muzikālais materiāls un, iespējams, arī mākslinieku reputācija.

Izdošanas datums 23.03.2004.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu