Basement Jaxx "Kish Kash" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Divi dīdžeji, kuri sākotnēji vēlējušies tikai spēlēt ballītes savā dzimtajā pilsētā, ar jaunāko plati "Kish Kash" šogad droši varētu pretendēt Apvienotajā Karalistē uz labākās deju mūzikas albuma titulu.

Basement Jaxx "Kish Kash" (Astralwerks) 9/12

Visi priekšnosacījumi – slaveni viesvokālisti, reputācija, kas iegūta ar diviem iepriekšējiem albumiem, mediju atbalsts u.c. - jau pavada šo ierakstu.

Basement Jaxx radies tālajā 1994. gadā, un tā kodolu veido divi dīdžeji – Saimons Retklifs (Simon Ratchliff) un Felikss Bakstons (Felix Buxton). Pirmais pilnais albums datēts ar 1999. gadu un atnes māksliniekiem lielus panākumus, tādi deju zāles grāvēji kā "Rendez-vu", "Red Alert" un "Bingo Bango" kopš tā laika ir jau kļuvuši par klasiskiem žanra paraugiem.

Šā gada veikums "Kish Kash" arī jau paspējis iegūt daudzu mūzikas kritiķu labvēlīgas atsauksmes, vienīgais pārmetums saistīts ar mākslinieku atrastās veiksmes formulas pārmērīgu ekspluatēšanu. Varētu piekrist, ka Basement Jaxx ne ar ko jaunu nepārsteidz un turpina radīt jaunus deju grīdas hitus vienu pēc otra.

Plate sākas ar episko "Good Luck", ko varētu uzskatīt par vienu no labākajiem projekta skaņdarbiem, interesanti, ka daudzas muzikālās asociācijas rodas ar 80. gadu Prince daiļradi, kura muzikālais mantojums, manuprāt, ir nenovērtējams.

Viens no vies māksliniekiem, vācu izcelsmes soulmūzikas dziedātājs Me''Shell NdegéOcello, šajā albumā dzirdams divās kompozīcijās, pārsteidzošs ir leģendārās britu postpanka dziedātājas Siouxsie Sioux skaņdarbs "Cish Cash", kurš demonstrē tā dēvētā electro clash paraugstundu. Veiksmīgi platē iejuties titulētais Dizzee Rascal un arī viens no N’Sync dalībniekiem JC Chasez, diemžēl nezinu, tieši kurš no viņiem, iespējams, tas, kurš taisījās lidot kosmosā...

Albums tiešām ir izdevies, taču, manuprāt, līdz šedevram tam vēl tālu.

Izdošanas datums: 21.10.2003.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu