Yeah Yeah Yeahs «It's Blitz» (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ņujorkas ekstravagantais kolektīvs «Yeah Yeah Yeahs» ar solisti Kārenu (Karen O) priekšgalā atgriežas ar «It's Blitz».

Yeah Yeah Yeahs "It's Blitz"

(Interscope Records)

9/12

Kaut kad nesen satiku savu amata brāli - mūzikas apskatnieku Uldi Rudaku, pirmais, ko viņš man jautāja, - vai esmu dzirdējis jauno «Yeah Yeah Yeahs» plati. Tā esot lieliska un vispār šī grupa ir viena no šā gadu desmita spēcīgākajām apvienībām, slavēja Uldis. Kārenas dziedājums viņam ļoti atgādinājis britu grupas "Siouxsie & The Banshees" vokālistes Sūzijas Sū (Siouxsie Sioux) skaņu pasauli.

Nav šaubu, "It's Blitz", kuru sākotnēji bija plānots izdot tikai 13. aprīlī, bet mp3 noplūdes dēļ internetā tas izdots ātrāk, jau tagad var dēvēt par vienu no gada jaudīgākajiem rokmūzikas ierakstiem. Šajā albumā, kas seko 2003. gada pancīgajai debijai šis Ņujorkas trio ienesis jaunas krāsas. Galvenais jauninājums ir plaša sintezatoru tembru palete.

Yeah Yeah Yeah's "It's Blitz"
Yeah Yeah Yeah's "It's Blitz" Foto: Publicitātes foto

"Protams, ka sintezatori rokmūzikā bijuši mūžīgi," komentē grupas ģitārists Niks Ziners (Nick Zinner). "Taču mums tie likās kas jauns un nebijis, viss, kas mūs uztrauc, ir sajūsma par to, ko mēs varam ar tiem izdarīt."

Šo jaunu virzību ieskandina plates pirmais singls, albumu ievadošais "Zero", kura pamatā elektronisks, pulsējošs bass, sintezatora fons, edžiska ģitāra un jau pieminētais Sūzijas Sū vokālais skanējums. Sekojošais "Heads Will Roll" pārsteidz ar bungmašīnas ritmu un izteiktu 1980. gadu new wave/post punk raksturu. Piedziedājums "Off, off, off with your head!/ Dance, dance, dance till you"re dead!" - ir graujošs aicinājums. "Soft Shock" uz brīdi atklāj Kārenas lirisko dabu, savukārt spocīgais "Skeletons" visā savā krāšņumā demonstrē grupas jauno aizraušanos ar taustiņinstrumentiem. Mans favorīts - disko skaņdarbs numur 9 - "Hysteric".

Albumu producējis jau iepriekš ar «Yeah Yeah Yeah’s» strādājušais TV on the Radio dalībnieks Deivs Siteks (Dave Sitek) un Niks Launijs (Nick Launay - PiL/Slits/Gang of Four).

Dziesmu vērtējums:

1. Zero - 11/12

2. Heads Will Roll - 10/12

3. Soft Shock - 8/12

4. Skeletons - 10/12

5. Dull Life - 8/12

6. Shame And Fortune - 7/12

7. Runaway - 7/12

8. Dragon Queen - 10/12

9. Hysteric - 11/12

10. Little Shadow - 10/12

Vidējais aritmētiskais - 9,2; noapaļojam uz leju - 9/12.

Izdošanas datums - 10.03.2009.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu