PJ Harvey "Uh Huh Her" (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc 2001. gada "Mercury" balvas ieguvēja albuma "Stories From the City, Stories From the Sea" P.Dž.Hārvija jeb Pollija Džīna Hārvija atgriežas ar jaunu studijas ierakstu, kas uzskatāms par atgriešanos pie mākslinieces agrīnā skanējuma.

PJ Harvey "Uh Huh Her"

(Island)

9/12

Šoreiz stilīgas somiņas, pieskaņotu melnu kleitiņu un saulesbrilles uz albuma vāka ir nomainījis nedaudz samiegojies, varbūt pat vīlies dziedātājas pašportrets, arī albuma bukleta fotogrāfiju autore ir pati Polija. Patiesībā viss jaunais albums "Uh Huh Her" ir mākslinieces pašas roku darbs, proti, ieraksta producēšana, instrumentu iespēlēšana (izņemot bungas), dziesmu sarakstīšana ir PJ Harvey veikums.

Plate ir skarbāka, tumšāka par minēto "Stories From the City ...", ģitāras motīvi ir dziedātājai tradicionāli vienkārši, pat nedaudz infantili, dziedājums un dziesmu teksti, protams, vairāk nekā atklāti un pārliecinoši.

Albums sākas ar "The Life And Death Of Mr Badmouth", kurā nemitīgi atkārtojas frāze “wash it out!”, - "Baby you got a bad bad mouth... someone wash it out with soap". Albuma otrais skaņdarbs "Shame", manuprāt, ir ieraksta labākais celiņš, kas pulsē vieglā bungu tomu ritmā, kam pāri pārklājas akordeona vai harmonikas garās notis.

Atzīšos, ka mans iecienītākais PJ Harvey skaņdarbs ir viņas daiļradei netipiskais 1998. gada singls "Wind", kā arī sadarbība ar Bristoles triphopa vīru Trikiju (Tricky) dziesmā "Broken Homes". Mākslinieces nedaudz raupjais un savdabīgais sievišķīgums ne vienmēr ir viennozīmīgs… Šajā ierakstā vienīgais Polijas sabiedrotais, izņemot otrā plāna vokālistus, ir ilgstošais pavadošais mūziķis Robs Elis, kurš platē atbildīgs par bungām.

Albuma otrā puse ir pilna ar lēnām, pārdomu pilnām, brīžiem akustiskām muzikālām pārdomām un, manuprāt, ir veiksmīgāka par plates skaļajām un pancīgajām kompozīcijām. Domāju, ka “Dry” un “Rid Of Me” cienītāji nebūs vīlušies…

Līdzīgi mākslinieki: Scout Niblett

Izdošanas datums 08.06.2004.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu