Frankie & The Heartstrings «Hunger» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kamēr līdz manām ausīm vēl nav nonācis trio «Young Knives» jaunākais ieraksts, pievērsīšu jūsu uzmanību kādai simpātiskai debijai britu mūzikā - «Frankie & the Heartstrings».

Frankie & The Heartstrings «Hunger»

(Pop Sex LTD/ Wichita)

8/12

Šķirstot, piemēram, britu mūzikas izdevumu «NME», reizēm nolaižas rokas, atskārstot, ka katru nedēļu Apvienotajā Karalistē rodas vairāki jauni, interesanti rokmūzikas (ne tikai, protams) kolektīvi, kurus prese pasludina par «next big thing». Nolaižas tādēļ, ka visu šo mūziku nav iespējams noklausīties, kur nu vēl noklausīties rūpīgi.

Tomēr laiku pa laikam visu šo jauno britu mūzikas vārdu garajā sarakstā izlec kāds nosaukums, kas kaut vai uz brīdi, tomēr spēj ieinteresēt un noturēt uzmanību. Viens no tādiem, manuprāt, ir Sanderlendas (mājvieta arī tādām grupām kā «Futureheads», «Maximo Park» un «Field Music») dendiju kvintets «Frankie & the Heartstrings».

Puiši šā gada februārī laiduši klajā savu pirmo studijas albumu «Hunger», ko producējis leģendārais britu grupas «Orange Juice» līderis Edvīns Kolinss (Edwyn Collins), kurš plašāk pazīstams kā solomākslinieks ar savu 1990.gadu hitu «A Girl Like You». Tieši «Orange Juice» un 1980.gadu sākuma «Postcard Records» (Orange Juice, Josef K, Aztec Camera) skaņu estētika caurvij «Frankie & the Heartstrings» debijas plati.

Grupas līderis ir 25 gadus vecais Frenkijs Franciss (Frankie Francis), kura matu sakārtojums aizgūts no amerikāņu aktiera Džeimsa Dīna (James Dean), savukārt skatuves tēls nedaudz līdzinās Morisejam. Te uzreiz prātā nāk kāda cita jauna grupa, proti, «The Drums», kas arī ir lieli Moriseja un 1980.gadu indie estētikas fani. Starp citu, tieši «Frankie & the Heartstrings» ir iesildījuši «The Drums» dažos koncertos.

Frankie & The Heartstrings "Hunger"
Frankie & The Heartstrings "Hunger" Foto: Publicitātes foto
«Mūsu uzstādījums koncertos ir tāds, ka mēs nekad nepaļaujamies uz publiku. Koncerts nav viņu darbs,»

kādā intervijā skaidro Frenkijs. «Mūsu pienākums ir spēlēt vislabāko koncertu ar vislielāko atbildību, ja arī ir tikai viens skatītājs.»

Albuma un singlu noformējumos izmantotas Kīta Patinsona (Keith Pattison) 1984. un 85. gada ogļraču streika bildes, kurās redzami izsalkuši bērneļi. Varbūt tādēļ albumam arī dots nosaukums «Hunger» («Izsalkums»).

Labākās dziesmas: «Tender», «Hunger» un «That Postcard».

Izdošanas datums - 21.02.2011.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu