Madeleine Peyroux "Half The Perfect World"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu džeza vokāliste, dziesmu autore un ģitāriste Madlēna Peru (Madeleine Peyroux) laidusi klajā ceturto studijas plati "Half The Perfect World".

Madeleine Peyroux "Half The Perfect World" (Rounder Records) 10/12

Mēs Latvijā šo vārdu visticamāk tā īsti nemaz neesam dzirdējuši, bet ASV pēc Noras Džounsas (Norah Jones) uzvaras gājiena pirms dažiem gadiem šādu džeza dziedātāju tiešām netrūkst. Protams, protams, Nora Džounsa jau nav bijusi ne pirmā ne pēdējā, taču klausītāji, kas īpaši neinteresējas par vokālo džeza mūziku, tieši pateicoties Noras Džounsas milzīgajiem komerciālajiem panākumiem, ir iepzinuši tuvāk šo ausīm tīkamo, atmosfērisko salondžeza skanējumu.

Piemēram, minētā Madlēna Peru savu pirmo albumu "Dreamland" (Atlantic) izdevusi krietni pirms Džounsas fenomena - 1996. gadā. Tas tolaik guva lielu atzinību, jaunā māksliniece devās koncertos ar Sāru Maklahlenu (Sarah McLachlan) un pat Sezāriju Evoru (Cesaria Evora). Tikai pēc astoņiem gadiem seko turpinājums ar "Got You on My Mind" EP kopā ar džeza mūziķi un draugu Viljamu Galisonu (William Galison) un pilnā plate "Careless Love" (Rounder).

Peru nav sabiedriska būtne un bieži nozūd no tuvinieku redzesloka, arī ilgajā pauzē starp ierakstiem, nekas daudz par mākslinieces dzīvi nav zināms. Reiz viņa nav ieradusies uz kādu britu televīzijas šovu un radīja pamatīgu satraukumu ierakstu kompānijas cilvēku vidū. Tika nolīgts pat privātdetektīvs, lai noskaidrotu, kur viņa pazudusi. Izrādās Peru vienkārši bija aizmukusi uz Ņujorku.

Beidzot šogad klajā nācis ceturtais studijas darbs, kurā Madlēna Peiroksa sadarbojas ar vairākiem pazīstamiem mūziķiem - amerikāņu dziesminieku Džesi Herisu (Jesse Harris), Steely Dan ģitāristu Volteru Bekeru (Walter Becker), producentu Leriju Kleinu (Larry Klein) un slaveno popmūzikas dziedātāju K.D. Lang - abu dāmu duets dzirdams klasiskajā Džonijas Mitčelas (Joni Mitchell) dziesmā "River".

Jaunais trompetists Tils Broners (Till Bronner) dzirdams Toma Veitsa (Tom Waits) dziesmas "The Heart Of Saturday Night" jaunklātā džeza versijā. Albumā Madlēna iekļāvusi vēl vairākas citu autoru melodijas - Sērža Geinsbūra "La Javanaise", ko izpilda oriģinālajā franču mēlē, Freda Nīla (Fred Neil) "Everybody''s Talkin''", Leonarda Koena (Leonard Cohen) "Half The Perfect World", kas ir plates titulskaņdarbs u.c.

Albumā atradīsiet arī četras oriģinālkompozīcijas, tiesa, trīs no tām tapušas kopā ar trubadūru Džesi Harisu, bet ievadošā "I''m All Right" (aktuālais singls) kopā ar Kleinu un Bekeru.

Līdzīgas mākslinieces: Nora Džounsa (Norah Jones), Diana Krola (Diana Krall), Kasandra Vilsone (Cassandra Wilson), Erina Bode (Erin Bode), Rebeka Mārtina (Rebecca Martin) u.c.

Izdošanas datums: 12.09.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu