David Grubbs "Rickets & Scurvy"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Deivids Grabss (David Grubbs) ir viens no tā dēvētā Čikāgas postroka stila aizsācējiem.

David Grubbs "Rickets & Scurvy"

(FatCat)

8/12

1990. gadu sākumā pēc darbības trash metal grupā Bastro viņš dodas uz Čikāgu, kur studē mūsdienu komponista Džona Keidža (John Cage) eksperimentālo mūziku. Tā ietekmē grupa maina nosaukumu uz Gastr del Sol un turpina darboties pavisam citā virzienā. Grupas pirmais ieraksts 1993. gadā “The Serpentine Similar” bija disonējošu atmosfēru, dīvainu klavieru akordu, trokšņu un izsvaidītu ģitāras skaņu maisījums, kas nostājās opozīcijā 90. gadu sākuma “rokmūzikas atdzimšanai” grupas Nirvana veidolā. Drīz pēc tam grupa sadalās, un divi Gastr del Sol dalībnieki dibina ansambli Tortoise>, kuram vēlāk būs lemts kļūt par vienu no postroka virziena atpazīstamākajām firmas zīmēm.

“Rickets & Scurvy” ir autora jau trešais soloieraksts, kur kā pieaicināti mūziķi darbojas Džons Makentairs (John McEntire no Tortoise) un M.C. Schmidt (Matmos). Būtībā post-rock klasiķa garadarbs, kas, manuprāt, jau nedaudz liecina par muzikālu un radošu nogurumu - svaiguma trūkumu. Tomēr pēc vairāku reižu rūpīgas klausīšanās albums izrādās dzīvotspējīgs un pat ļoti jauks.

Izdošanas datums 20.05.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu