Los Campesinos! "Hold On Now Youngster..." (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

... 90. gadu vidus, kāds dzīvoklis pie Grīziņkalna, degvīns un kasešu magnetofonā kāda beļģu indīmūzikas fana atsūtītā lente ar spurainajām Go Sailor dziesmām...

Los Campesinos! "Hold On Now Youngster..."

(Wichita/Arts & Crafts)

9/12

Ko gan šobrīd dara tāda grupa (jau toreiz mazpazīstama) kā Go Sailor? Tautas enciklopēdijā "Wikipedia" teikts, ka tā pastāvējusi tikai īsu brīdi 90. gadu vidū. Šādas simpātiskas, nepieradināta indīpopa grupas parādās pie apvāršņa laiku pa laikam, un diemžēl reti kura spējusi sākt pēc visiem mūzikas biznesa kanoniem "nopietnu" karjeru (tāds jau nav šo grupu mērķis). Varbūt vienīgi Belle And Sebastian.

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=879766&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}Los Campesinos! - Drop It Doe Eyes

Kādēļ tāds ievads? Velsiešu septets Los Campesinos! man vienkārši ļoti atgādina tādas grupas kā minētā Go Sailor. Arī no Los Campesinos! kūsā vitalitāte, dzīvesprieks, viņu arsenālā ir viss, kas nepieciešams, lai izveidotu perfektu indiepopa ansambļa stereotipu.

Pirmo reizi par Los Campesinos! uzzināju no kādas Grafa Rīza (SFA) intervijas, kurā viņš pieminēja, ka viņa jaunā mīļākā Velsas grupa ir tieši Los Campesinos! (no spāņu valodas - "Zemnieki"). Grupas izdotie divi EP bija simpātiski, varbūt pat daudzsološi, bet nekas vairāk. Singls, kas pagājušogad izcēlās citu grupas dziesmu vidū "You! Me! Dancing!" sniedza pamatotas cerības, ka gaidāmais pilnais albums varbūt spēs spert soli vēl tālāk.

Vai tā ir noticis? Baidos, ka "You! Me! Dancing!" tomēr paliek nepārspēts arī starp šīm albumā iekļautajām 12 dziesmām. Tomēr blakus cienīgi stāv gan ievadošais "Death To Los Campesinos!" (video), gan izcili melodiskais "Drop it Doe Eyes" (audio), gan trakulīgais "Broken Heartbeats Sound Like Breakbeats".

Kāds mūzikas apskatnieks savā recenzijā trāpīgi teicis: "Ja "Belle And Sebastian" dalībnieki sadzertos vairākas kastes ar enerģijas dzērienu "Red Bull", tad viņi izklausītos kā Los Campesinos!". Diezgan trāpīgi teikts.

Los Campesinos! dziesmu pamatā meitenes un zēna sadziedāšanās, ksilofoni, piedziedājumi ar "pa pa pa", spuraini ģitāru rifi, tas viss brīžiem skan kā New Pornographers, brīžiem kā Go! Team.

Tas viss kopā, protams, apbur, un šādam sirsnīgam ierakstam, jauku puišu un meiteņu šarmam pretoties ir grūti. Tomēr, ja abstrahējamies no šā fona, tad muzikāli "Hold On Now Youngster..." nav, protams, nekas ģeniāls, bet inficējošs (labā nozīmē) gan!

Izdošanas datums - 25.02.2008.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu