TV On The Radio "Nine Types of Light"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kritiķu favorīti "TV On The Radio" diemžēl sāk pamazām izsmelt savu milzīgo uzticības depozītu. Jaunais grupas albums "Nine Types of Light" kopumā ir diezgan pagarlaicīga klausāmviela.

TV On The Radio "Nine Types of Light"

(Interscope)

8/12

Iespējams, ja jaunais albums ir jūsu pirmā saskarsme ar šo eklektisko Bruklinas kolektīvu, tad grupas savdabīgais fanka, krautroka, soula, frīdžeza, popa u.c. žanru muzikālais kokteilis varētu pirmajā mirklī likties aizraujošs. Tomēr, zinot grupas agrīnos ierakstus un mūsdienu mūzikas kontekstu, jaunais "TV On The Radio" ieraksts ne ar ko īpaši interesantu nepārsteidz.

"Nine Types of Light" ir pietiekami tradicionāls un prognozējams. Tas salīdzinoši ar iepriekšējiem darbiem ir mierīgs, relaksēts, nepretenciozs ... vienlaikus diezgan vienmuļš. Rodas iespaids, ka tas tapis pienākuma pēc, jo katrs no grupas dalībniekiem ir sekmīgi iekustinājis pats savus muzikālos projektus un daļu savas radošās enerģijas ir atstājis tajos. Piemēram, "TV On The Radio" galvenais skaņas arhitekts (tieši viņa Losandželosas studijā tapis albums) Deivids Endrjū Siteks (David Andrew Sitek), tas pats, kas pirms pāris gadiem producējis brīnišķīgo Skārletas Johansones (Scarlett Johansson) plati, 2010.gada nogalē bija izdevis savu soloprojektu "Maximum Balloon". Ģitārists Kips Melons (Kyp Malone) izdevis albumu kā "Rain Machine" (2009), vokālists un ritmu programmētājs Tunde Adebimpe (Tunde Adebimpe) pievērsies kino u.c.

TV On The Radio "Nine Types of Light"
TV On The Radio "Nine Types of Light" Foto: Publicitātes foto

Vienīgā viļņošanās grupas dzīvē norisinās ārpus mūzikas, proti, grupas basģitāristam Džerardam Smitam (Gerard Smith) marta sākumā atklāts plaušu vēzis. Smits pašlaik nepiedalās jaunā albuma veicināšanas aktivitātēs un nodevis sevi ārstu rokās.

Muzikāli albumā, manuprāt, varētu izcelt divus lieliskus skaņdarbus. Ievadošo "lūrīdisko" "Second Song", un krautroka un 1990.gadu sākuma hiphopa kolektīva "Dream Warriors" hita "My Definition Of A Boombastic Jazz Style" krustojumu "Repetition". Pārējās dziesmas paslīd garām kā nebijušas...

Izdošanas datums - 11.04.2011.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu