Kurt Vile «Smoke Ring For My Halo» (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lēnām, bet droši par vienu no gada lielākajiem muzikālajiem atklājumiem kļūst garmatains jauneklis no Filadelfijas Kurts Vails (Kurt Vile).

Kurt Vile «Smoke Ring For My Halo»

(Matador)

10/12

Pēc pirmās Vaila jaunā albuma «Smoke Ring For My Halo» noklausīšanās prātā iekrita lieliskais «Jesus Fever» (skat. video), bet ar katru jaunu klausīšanās reizi viss albums kopumā sāk iedarboties kā viens iedarbīgs medikaments.

Protams, tie, kas rūpīgi seko Filadelfijas mūzikas skatuvei (Espers, Jack Rose u.c.), noteikti ir arī iepriekš dzirdējuši par šo guļamistabas lo-fi akustisko dziesminieku. Puisis dažādās izdevniecībās jau laidis klajā trīs studijas albumus («Constant Hitmaker» (2008), «God Is Saying This To You» (2009) un kompilāciju «Childish Prodigy»), līdz 2009.gada maijā kļuva par izdevniecības «Matador» mākslinieku un sāka gatavot savu lielo Plati.

Kā vienā «Youtube» intervijā stāsta pats Vails, viņš ir uzaudzis ar «Pavement», «Yo La Tengo» un «Cat Power» mūziku. Mūzikas kritiķi vēl labprāt piemin asociācijas ar «Sonic Youth» un «Dinosaur Jr». Starp citu, muzikāli līdzīgs, gan vairāk akustisks, ir šogad izdotais «Dinosaur Jr» līdera Dž. Maskisa (J Mascis) ieraksts «Several Shades Of Why».

Kurt Vile "Smoke Ring For My Halo"
Kurt Vile "Smoke Ring For My Halo" Foto: Publicitātes foto

Lai arī man īsti netapa skaidrs, kas ir šis Jēzus drudzis («Jesus Fever»), šī dziesma ir viena no skaistākajām, kas šogad dzirdēta.

Lūk, dziesmas vārdi, varbūt jums atklāsies skaņdarba nozīme?

«I pack my suitcase with myself but I’m already gone./I cleanse myself with vitamin health but I’m already gone./ I saw it rising through the horizon and I saw it fall,/ but jesus fever’s fallin’ all over you believers and lovers.»

Labākās dziesmas: «On Tour», «Jesus Fever» un «Baby'a Arms».

Izdošanas datums - 08.03.2011.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu