The Books "The Lemon Of Pink" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kā rakstīts mūzikas vēstures grāmatās, pirmie teorētiskie darbi par elektronisko mūziku sarakstīti jau 19. gadsimta beigās.

The Books "The Lemon Of Pink"  

(Tomlab)

11/12

1912. gadā futūristu kustības ietvaros notiek jau pirmās elektronisko eksperimentu performances, 20. gadsimta vidū tiek izgudrots pirmais sintezators un elektroniskie instrumenti ienāk rokmūzikā. Daudziem elektroniskā mūzika asociējas ar 1980. un 90. gadu rave kustību, taču pirmie, kas elektroniskās mūzikas eksperimentus pacēla jaunā kvalitātes līmenī, bija komponisti Džons Keidžs (John Cage) un Karlheincs Štokhauzens (Karlheinz Stockhauzen) 20. gadsimta vidū.

Pagājušā gada TVNET top 50 albumu topa pirmajā divdesmitniekā atradās arī The Books lieliskā debijas plate "Thought For Food", kas pamatā sastāvēja no trīs muzikāliem elementiem – ģitāras, stīgām un dažādiem semplētiem dialogiem, nejauši izvēlētām frāzēm. Puiši jūtami ietekmējušies arī no Stīva Raiha modernā minimālisma skaņu estētikas.

Arī šā gada Books jaunajā albumā lielas muzikālas atkāpes nav notikušas,  Niks Zamuto (Nick Zammuto) un čellists Pols Dejongs (Paul de Jong) turpina pirmajā platē iesāktās skaņu kolāžas veidošanu, šoreiz varbūt nedaudz pārliecinošāk un saistošāk.

Books "The Lemon Of Pink"
Books "The Lemon Of Pink" Foto: Publicitātes foto

Izdošanas datums 07.10.2003.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu