Gillian Welch "Soul Journey"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iespējams, ka ir pilnīgi bezjēdzīgi rakstīt recenzijas par kantri mūziku, vēl vairāk, pievērsties, tā dēvētajam, Alt. country virzienam, kas pasaules kontekstā gan ir būtisks mūzikas atzars.

Gillian Welch "Soul Journey" (Acony) 8/12

Daudz saistošāka šā reģiona klausītājam šķiet kāda jauna chill out izlasīte vai kāds elitāras mūzikas veidā safasēts neaktuāls ārvalstu mākslinieks, tomēr atļaušos arī šoreiz nedaudz atvēlēt vietu kādam šā žanra izpildītājam, proti, 1968. gadā dzimušajai amerikāņu dziesminiecei Džilianai Velšai (Gillian Welch).

Ar pirmajiem trijiem studijas albumiem Džiliana Velša izpelnījās ļoti atzinīgus mūzikas kritiķu vārdus un kļuva par vienu no vadošajiem vārdiem savā žanrā. Māksliniece pilnībā distancējas no pelnošās kantri biznesa naudas mašīnas un necenšas izpatikt aktuālākajām amerikāņu kovboju mūzikas tendencēm un dejas soļiem. Tā vietā, māksliniece izceļas ar asiem un trāpīgiem tekstiem un vienkāršiem dziesmu aranžējumiem, kurus ierakstīt viņai palīdz studiju gadu draugs un dziesmu līdzautors Deivids Roulings (David Rawlings).

Abu mākslinieku sadarbība turpinās arī dziesminieces jaunākajā veikumā "Soul Journey", kurā pārsteidzoši dziedātaja pievērsusies stipri vieglākam, popsīgākam skanējumam. Arī dziesmu aranžējumi kļuvuši pilnskanīgāki un, līdz ar to, manuprāt, nedaudz garlaicīgāki. Tomēr mākslinieces rokraksts kopumā ir palicis nemainīgs, kas, īpaši spilgti dzirdams vienā no ieraksta labākajām dziesmām, Neil Young tradīcijā ieturētajā „I Made A Lovers Prayer”.

Izdošanas datums: 03.06.2003

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu